• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
THY ve Kızılay yardım gönüllülerini buluşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin ev sahipliğinde, dünyanın en çok ülkesine uçan THY'nin ulaşım sponsoru olduğu Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu Yasal Toplantıları 5-11 Kasım 2017 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı bir basın toplantısı düzenledi.

Afrika'yla ilişkilerinin yalnızca insani yardım misyonlarıyla sınırlı olmadığını belirten Aycı, THY'nin yıllardır Afrika'nın pek çok ülkesinde geniş kapsamlı sosyal sorumluluk projeleri yürüttüğünü bildirdi.

Aycı, "Bu projeler ile on binlerce insana gıda yardımı ulaştırıldı. Yetimhane ve okullar başta olmak üzere, güneş ve enerji panelleri kurulması, sağlık ocakları restorasyonu yürüttüğümüz önemli projelerden bazıları. Türk Hava Yolları, bu yıl Somali'ye sosyal medya fenomenleri tarafından başlatılan yardım çağrısına ilk duyduğu anda kulak vermiş, Somali halkına kargo uçağımız ile birlikte gıda ve erzak takviyesi ulaştırmak üzere #LoveArmyForSomalia adlı küresel kampanyaya tüm çalışanlarımızla birlikte destek olmuştuk. Birincisi mart, ikincisi ağustos ayında olmak üzere iki kargo uçağını yardımlarla dolu olarak Somali'ye gönderdik. Son olarak, Arakan'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan mülteciler için Türk Hava Yolları bünyesinde bağış kampanyası başlattık ve bugüne kadar çalışanlarımızın desteği ile bir milyon TL bağış topladık. Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olarak, 190 ülkeden gelen yardım gönüllülerini Antalya'da bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kızılay'ın insani yardım çalışmalarında en büyük desteğin THY'den alındığını ve başta Somali ile Arakan olmak üzere birçok insani yardım projesine destek verildiğini anlatan Kınık ise "Geçtiğimiz ağustos ayında 400'e yakın insanın ölümüne yol açan sel ve toprak kayması felaketi sebebiyle Sierra Leone'ye Türk Hava Yolları iş birliğiyle insani yardım malzemesi gönderdik. Şimdi de ev sahipliğini üstlendiğimiz çok önemli bir organizasyonda bizi desteklemeye devam ediyorlar. Sayın M. İlker Aycı'ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Ülkemizin prestijli markalarından Türk Hava Yolları yine farkını gösterdi ve insani yardım bilinci ile taşıyıcı ana sponsorumuz oldu. Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Antalya'da Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nun genel toplantılarına ev sahipliği yapacağız. 190 ülkeden bin 500'e yakın 'good hands' dediğimiz iyilik elçilerini ülkemizde ağırlayacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir