• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
ABD`de silahlı saldırı: Ölü ve çok sayıda yaralı var...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD medyası 8 kişinin öldüğünü, en az 12 kişinin de yaralandığını duyururken, saldırgan ise bacağından vurularak gözaltına alındı.

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında silah sesleri duyuldu. Olay yerine ambulans ve polis ekipleri gönderildi ve polis bölgeyi kordon altına aldı.

Bir kamyonet sürücüsü aracını bisiklet yolundaki insanların üzerine sürdü. Çok sayıda kişiyi ezen sürücü, daha sonra acından indi ve insanlara ateş açmaya başladı.

Olayda, ilk bilgilere göre 8 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. Saldırgan, bacağından vurularak gözaltına alındı.

New York Daily News'e konuşan 45 yaşındaki Frank Brito, "İki kamyonun çarpıştığını ve birinden mavi eşofmanlı tıknaz bir adamın inerek, birisini kovaladığını" anlattı. Brito, şahsın 5 ya da 6 el ateş açtığını söyledi.

Saldırganın kimliği belli oldu

New York'ta kamyonetini bisiklet yolunda insanların üzerine sürerek 8 kişinin ölümüne neden olan 29 yaşındaki saldırganın, Özbek asıllı Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu belirtildi.

ABD medyası, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın Özbekistan'dan 2010 yılında ABD'ye gelen Saipov olduğunu duyurdu.

Haberlerde, olay yerinde kamyonette saldırının DEAŞ adına yapıldığını gösteren İngilizce bir not bulunduğu kaydedildi.

Polisin kordon altına aldığı bölgede incelemeler geç saatlere kadar sürdü. "Cadılar Bayramı" olarak bilinen Halloween etkinliği nedeniyle de kentin birçok yerinde güvenlik önemleri artırıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir