• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
Türkiye`de bir ilk Başakşehir Living Lab
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Başakşehir Living Lab bilişim teknolojileri ve tasarım tabanlı inovasyon ve girişimciliği yaymak ve yeni iş oluşumlarına ortam sağlamak amacıyla kurulmuştur. Şimdi Başakşehir Living Lab`ı kendi anlatımıyla tanıyalım:

Başakşehir Living Lab Nedir?

“Başakşehir Living Lab bilişim teknolojileri ve tasarım konulu ürün ve hizmetlerin, gerçek yaşam ortamında, gerçek kullanıcılarla test edilebileceği ve geliştirilebileceği ortamdır. Başakşehir Living Lab toplumun, yeni ürün ve hizmetlerin gerçek katma değerlerini görmesini sağlayan bir deneyim, araştırma ve inovasyon ortamıdır. Türkiye`de inovasyon ve girişimciliğin yeni adresi; bilişim, teknoloji, tasarım, kuluçka merkezi  ve kullanıcı deneyimi ve çok daha fazlası bir arada. Başakşehir Living Lab kapsamındaki Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi binası 1 Gb hız kapasiteli fiber optik internet altyapısına sahip olup, Gold seviyede LEED Yeşil bina  sertifikasına sahiptir. Bilişim teknolojileri ve tasarım konusunda projeleri olan girişimciler projelerinin onaylanması halinde Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi`de kendilerine ayrılan alanlarda çalışabilir ve proje süreci boyunca Başakşehir Living Lab`deki ayrıcalıklı imkanların tamamından ücretsiz olarak faydalanabilirler.  İş ortağımız olan tüm kurum ve kuruluşlar da aynı aynı avantaj ve ayrıcalıklarla Başakşehir Living Lab ekosistemi içerisinde yer alabilirler.

Başakşehır Inovasyon Ve Teknoloji Merkezi

Yeni teknolojik, ürün ve hizmetlerin kullanıcılar veya iş ortakları ile uygulamalı olarak paylaşıldığı ve geri bildirim alındığı ortamdır. Girişimciler ile iş ortakları tarafından kullanılabilmektedir. Kullanıcı Deneyim Merkezi`nde Showroom alanı dışında seminer salonu ve 3 boyutlu yazıcıların bulunduğu tasarım deneyim alanı da bulunmaktadır.

Başakşehir Lıvıng Lab Incubator – Kuluçka Merkezi

Yaratıcı fikir sahibi bireylerin veya küçük işletmelerin geliştirme yapmalarına imkan sağlayacak, gerekli her türlü donanım, yazılım ve ekipmanın bulunduğu ofis ve atölye ortamıdır. 75 kişilik açık ofis şeklinde tasarlanmış çalışma alanı dışında elektronik laboratuvarı, tasarım fabrikası, konferans salonu, çalıştay ve toplantı odaları yer almaktadır. Sosyal alan binanın çatı katında yeşil bir alan olup, çalışanların yeme, içme ve sosyal organizasyonlar amaçlı kullanılmaktadır.

Odak Alanları

Başakşehir Living Lab bünyesinde bilişim teknolojileri ve tasarım ile ilgili çalışmalar yapılmakta olup başlıca odak alanları şu şekilde belirtilmiştir; Akıllı Yaşam, Akıllı Şehircilik, Mobil Uygulamalar, Robotik

Kablosuz İletişim, Giyilebilir Teknolojiler, Tasarım, Mobil Sağlık, Akıllı Eğitim ve Bilgi Teknolojileri Eğitimleri, Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Sistemleri Sensör Teknolojileri, Bilgi Teknolojileri ve Yazılım

Katma Değerler

Ticari başarısı olan inovasyonlarda artış. Sıfır noktasından başlayan şirketler ve girişimciler için kuluçka ortamı. Bilişim teknolojileri ve tasarım sektörlerinde yüksek katma değerli ürün veya hizmetler,

Yatırımcılar için yeni ve alternatif bir Pazar.Ar-Ge maliyetlerinde azalma. Bireysel  ve  kurumsal seviyede ülke ekonomisine katma değer. Mahalli ve idari hizmetlerde akıllı hizmetlerin üretim hızında ve yaygınlaşmasında artış. Toplumun bilişim teknolojileri bilincinin gelişimine katkı. İş ortaklarının marka değerlerinin artması.

Avantajlar Ve Ayrıcalıklar

Teknoloji ve inovasyonu önde tutan geniş bir ekosistemin parçası olmak. Mahalli ve idari kurumların, teknoloji şirketlerinin ve vatandaşların ilgi odağı olan uluslararası bir platformda ve pazar ortamında ürün ve hizmet tanıtımı yapabilmek. Biliim teknolojileri ve tasarım alanlarındaki gelişmeleri güncel olarak takip edebilmek. Ulusal ve uluslararası platformda şirketlere hizmet üretme şansına sahip olmak. Kurulmakta olan yeni nesil, modern yerleşim alanları için teknolojik tabanlı akıllı çözümler üretme , deneyimleme ve pazarlama imkanına sahip olmak. Gelişmiş teknolojik alt yapıya ve imkanlara sahip, stratejik bir lokasyondaki iş ortamında çalışabilmek. Başakşehir Living Lab ortamında geliştirilen aratıcı ürün ve hizmetlere ilk elden ulaşabilmek. Ürün ve hizmetleri gerçek yaşam ortamında gerçek kullanıcılarla deneyebilmek ve geri besleme alabilmek.” Evet, bugün kısaca Başakşehir Living Lab`ı kendi anlatımıyla tanımaya çalıştık bir başka teknoloji merkezinde görüşmek ümidiyle Allah`a emanet olun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir