• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...
Günübirlik siyasetin seline kapılmadan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER – MEHMET GÖKTAŞ

Velev ki söz konusu siyaset yüzde yüz İslami konular bile olsa kendimizi tamamen bu selin önüne atıp sürüklenmemeliyiz.

Böyle olunca İslami konuların dışında seyreden, akıp giden siyaset gündeminden daha bir uzak durmalıyız.

İster gündelik İslami siyaset deyin, ister İslami konuların tartışıldığı gündem deyin, temkinli ve mesafeli durulmasını tavsiye ediyoruz. Velev ki tartışılan görüş ve düşüncelerde tuttuğumuz, tasvip ettiğimiz, katıldığımız tarafa geçip kendimizi kaybetmemeliyiz.

Bir taraftan Ümmetin genel maslahatını gözetmeliyiz, ümmetin hayrına ne gibi katkısının veya zararının olacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Bir taraftan da dinî hayatımızı ciddi şekilde takviyeye devam etmeliyiz.

Günübirlik siyaset nasıl seyrederse etsin birilerinin basit gördüğü dudak büktüğü salih amelleri asla ihmal etmemeliyiz.

Mutlaka ve mutlaka teheccüde kalkmalıyız. Vatan kurtarıcılar, İslami devlet kurucular basit bir ayrıntı görebilirler fakat biz asla ve asla ihmal etmemeliyiz.

Kendimizi ne kadar günübirlik siyasete, hatta İslamî siyasete kaptırırsak kaptıralım her gün mutlaka Kur'an'dan bir bölüm okuyalım, mümkünse anlamına da bir bakalım.

Allah için mutlaka birilerini ziyaret edelim, tartışmak için, günübirlik siyaset için değil Allah rızası için.

Her gün en az bir kişiye bir iyiliğimizi dokunduralım, gücümüz nispetinde ufak da olsa bir yardım edelim.

Az miktarda da olsa kaynaklardan beslenelim, ilmimize somut katkısı olacak eserlerden küçük bir bölüm olsun okuyalım. Günübirlik siyasi ve aktüel okumalarla ‘efendim ben zaten durmadan okuyorum' diye kendimizi avutmayalım.

Belki bu tavsiyelerimizi doğrudan da yapabilir, günübirlik siyasetle ilişkilendirmeyebilirdik.

Mesele öyle değil, bakıyorum da şeytan bizi günübirlik siyasetle de engellemeye çalışıyor, dalıp gittiğimiz konuları ana mesele, şu tavsiyelerimizi de teferruatın teferruatı gibi gösteriyor.

Böylesi zamanlarda sizleri o teferruatlara davet ediyoruz.

Abdest almışsanız iki rekât namaz kılmaya, az miktarda da olsa vird edinmeye, tesbihat sahibi olmaya davet ediyoruz.

Aksi takdirde günü birlik selin önünde sürüklenip gidersiniz. Bakıyoruz da nice kardeşimiz her gün saatlerce İslamî konuları konuşup tartıştıkları halde yaşantılarında somut olarak İslam'ın bir eseri görünmüyor.

Eğer farkındaysanız günübirlik İslamî siyasetle uğraşanlar sadece biz değiliz, aşağı yukarı herkes bu gibi gündemlerle yatıp kalkıyor. O halde bizim mutlaka bir farkımız olmalıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir