• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
Mustazaf Der `Saldırıları Kınıyor ve Lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu; bir grup PKK yandaşı ile BDP`li şahısların Mustazaf Der Adana Şubesine yönelik gerçekleştirdiği taşlı, molotoflu saldırıyı protesto etmek için kitlesel basın açıklaması yaptı.

Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan dernek binası önünde 13.00`da Kuran tilaveti ile başlayan basın açıklaması esnasında tekbir getiren topluluk; "Kur`an`a uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attılar.

Basın açıklamasını İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Yetkilisi Salih Demir okudu. Saldırıların karanlık ve derin yapıların hizmetinde olanlar tarafından yapıldığını belirten Demir; "2006 yılından beri derneklerimiz defalarca saldırıya uğramıştır. Saldırganların kim oldukları bilinmesine rağmen bugüne kadar hiçbiri yakalanmamıştır.

SALDIRGAN GRUP KUR`AN YAKIP PEYGAMBERE DİL UZATMIŞTIR


Bazı saldırılarda, Müslümanları tahrik etmek, galeyana getirmek için Kur`an`a hakaret edilmiş yırtılmış ve yakılmıştır. Nihayet 19 Nisan 2011 günkü saldırıda da bu provokatör grup tarafından Kuranı Kerim yakılmış ve peygamberimize dil uzatılmıştır.


Bu olay ilk değildir, ders ve tedbir alınmazsa son da olmayacaktır. Bu iğrenç eylem, asırlardır Kur`an`a, İslam Peygamberine ve Müslümanlara karşı yürütülen amansız savaşın bir devamıdır. Dün Amerikalı papazın Kuranı Kerimi yakması ile bu gün burada bu bilinçsizlerin, başıboşların, tolazların (berduşların) yaptığı aynı şeydir. Aynı amaca hizmet etmektedirler. "dedi.


AMAÇ İSLAMİ HİZMETLERİ BALTALAMAK


Saldırıların amacının yapılan çalışmaları engellemek amaçlı olduğunu belirten Demir; "Müslüman halkımıza hizmeti esas alan platform üyesi derneklerimize saldıranların, üyelerimizi yaralayanların, işyerlerimizi tahrip edenlerin amacı İslami hizmetlerimizi engellemektir. Karanlık ve derin yapıların hizmetinde olanlar, yine ortalığı karıştırmak istiyor. Fakat halkımız bu oyunlara yabancı değildir, artık provokatörleri tanıyor ve kime hizmet ettiklerini çok iyi biliyor."dedi.

Saldırgan karanlık yapılara da seslenen Demir; "Halkın malına ve canına zarar vermek, işyerlerini kundaklamak, tahrip etmek, halka yapılacak büyük bir kötülüktür. Sokak gösterilerinde kepengini kapatmayan veya geç kapatan vatandaşa ve işyerine zarar vermekten vazgeçin.

Biz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu olarak, Mustazaf Der ve esnaflarımızın işyerlerine yapılan bu tür çirkin saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

HERKESİ SORUMLULUK ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ


Sorumluluk bilincine sahip tüm kurum, kuruluş ve kişileri, sağduyulu olamaya çağıran Demir; "bu konuda tüm kurum, kuruluş ve kişileri, duyarlı olmaya ve yapılan saldırıları kınamaya, oluşturulmak istenen çatışma ve kaos ortamını önlemek için tavır almaya, muhatabı olan kişi ve kurumları da sorumluluk bilinciyle hareket etmeye, halkımızdan özür dilemeye ve saldırıları sonlandıracak açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.

Daha önce de açıkladığımız gibi, çekilmek istendiğimiz çatışma ortamına girmeyeceğimizi, tüm oyunları bozmak için çaba harcayacağımızı bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz.


Bu konuda ilgililerin ve yetkililerin de kendilerine düşeni yapmalarını ve bu menfur saldırıların faillerini ortaya çıkarmalarını bekliyoruz."dedi.

Daha sonra söz alan Mustazaf Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz da kısa bir açıklamada bulundu.

2006 yılından bu yana derneklerine yönelik provakatif eylemlerin var olduğunu belirten Yılmaz; " Tüm çabalarımıza ve sağduyumuza rağmen bu saldırılar bir türlü dinmedi, bitmedi. Sürekli birileri tarafından bu provokasyonlar gerçekleştiriliyor. Ve provokasyonları gerçekleştirme noktasında olan kişiler de bunu engelleyici açıklamalara girmiyor. Bu provokasyonların en çok gerçekleştiği yerlerden biri de Adana`dır. Malumunuz geçen yıl da yine Adana`da derneklerimize yönelik bu tür çirkin bir saldırı olmuştu. 3 saat boyunca çağrılmasına rağmen devletin güvenlik güçleri gelip müdahale etmemiş, zarar ve ziyanın belki de dernek üyelerinin gönüllülerimizi canına kastedecek şekilde bir eylemin gerçekleşmesi için geç müdahalede bulunmuşlardır."dedi.


İŞİN İÇİNDE ÇİRKİN TEZGAH VAR


İki gün önce yapılan saldırıda da emniyetin çağrılmasına rağmen olaya müdahale etmediğini belirten Yılmaz; "çağrılmasına rağmen güvenlik güçleri gelmiyor. Biz dışarıdan sözü geçen bazı yetkilileri aradıktan sonra ve dernek üyelerimiz toplanıp saldırganları kovduktan sonra gelip olaya müdahale ediyorlar. Bundan dolayı işin içinde çirkin bir tezgah olduğunu düşünüyoruz."dedi.

BU ÇİRKİN SALDIRININ ARDINDAN YİNE DERNEKLERİMİZE OPERASYON YAPILABİLİR


Derneklerine yapılan saldırıların hemen ardından bir de polis gözaltılarının olmasının manidar olduğunu belirten Yılmaz; "Öncelikle PKK`lılar, provokatörler derneklerimize saldırmış, ardından derneklerimizi halkımız korumakla görevli güvenlik görevlileri derneklerimizi basmış, dernek üye ve başkanlarımızı örgüt üyesi olmaktan gözaltına alarak tutuklatmıştır. Ha bu saldırıdan sonra yine Mustazaf Der`e ve platform üyesi derneklerimize bir polis operasyonu yapılabilir. Ben bunun endişesini taşıyorum. Dernek üye ve başkanlarımız örgüt üyesi olmakla suçlanıp gözaltına alınabilir. Yaptıklarınız yasal etkinlikler, bu sene Adana`da yapılan Peygamber mevlidi gibi etkinlikler, sizleri kamuoyunda farklı göstermek için böyle bir operasyon yapılabilir, sizi dikkatli olmaya çağırıyorum."dedi.

OLUMLU TAVRIMIZI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Bundan sonra iki şey söyleyeceğim diye sözlerine devam eden Yılmaz; " Madem güvenlik güçleri bizim güvenliğimizi sağlamıyor ve bizleri farklı şeylerle itham edip gözaltına alıyor, tutuklanmamız için çalışıyor. O zaman bizler de bu tip saldırılarda kendi güvenliğimizi sağlayacağız. İşyerlerimizi derneklerimizi, kendi malımızı canımızı, kendimiz koruyacağız. Onun için dikkatli olmalıyız. Bir diğer hususta; bu güne kadar olan olumlu tavrımıza hiçbir cevap verilmedi. Gerek hükümet kanadından, emniyet güçlerinin derneklerimize yönelik yapılan baskılar olsun, gerekse de PKK`nın ve o güruhun içindeki provakatörler yapmış olduğu saldırılar noktasında ciddi bir engelleme yapılmadı. Biz de bu sebepten dolayı bu güne kadar ki tavrımızda tekrar bir gözden geçirmeyi düşünüyoruz. Ve tekrar bir gözden geçirme durumunda kalacağız. Bunu da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından tekbir getiren topluluk sessiz bir şekilde dağıldı.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir