• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Silvan`da bakıma muhtaç 82 kişiye hizmet sunuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bakıma muhtaç 82 vatandaşa evde bakım hizmeti sunuyor.

Kurulan ekip ile yaşlı vatandaşların A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarıyla birebir ilgileniliyor. İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde İlçe Kaymakamı Adem Çelik'in görevlendirildiği Silvan Belediyesi, kaymakamlığa bağlı SYDV ile birlikte, ilçede bakıma muhtaç 82 yaşlı vatandaşın tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Evde bakım hizmeti verilen vatandaşlar için kurulan ekip, sürekli ziyaret ettikleri yaşlı vatandaşların evlerini temizliyor, kıyafetlerini yıkayıp ve ütüleyip, sağlık kontrollerini yapıyor. 

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik, yaptığı açıklamada,  "Silvan Belediyesi olarak Silvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz. Başlangıçta 30 vatandaşımızla başlayan ve Kasım 2016 tarihi itibarı ile başlayan bu hizmet Ekim 2017 tarihi itibarı ile yaklaşık olarak 82 vatandaşımıza bu hizmeti sunuyoruz.  Sayı her geçen gün artıyor. Biz bu sayıyı artırma niyetindeyiz. Yaşlılarımıza hürmetin bir göstergesi olarak da evlerinde kişisel bakımlarını, evlerinin temizliklerini arkadaşlarımız 12 kişilik bir ekip ile bu çalışmayı günlük yapıyor. İhtiyaç hasıl olduğunda arkadaşlarımız sağlık hizmeti noktasında da tansiyon ölçümü, şeker ölçümü yapıyorlar." dedi.

Çelik, "Hanelere yapmış olduğumuz ziyaretlerde ihtiyaçları dikkate alınıp giderilmiştir. 4 adet mermer tezgah, 3 adet mutfak dolabı, 60 adet baza, 3 adet çatı için çadır/ branda, bir adet çekyat, 5 adet ocaklı fırın, bir adet set üstü ocak, 3 adet elektrikli ısıtıcı, bir adet odun sobası, bir adet elektrik süpürgesi, 2 haneye televizyon, bir haneye çamaşır makinesi, bir adet küçük katlanır masa, bir adet 3'lü sehpa, 30 adet toplamda 210 metrekare halı, 2 adet klozet, 1 adet battaniye, bir adet banyo kazanı, 18 haneye boya badana tamiratı ve bu işlerin tamirat giderlerini karşılamış bulunmaktayız. Bu çalışmamız belediye ve SYDV'nin birlikte organize ettiği, birlikte çalıştığı, sahada vatandaşlarımıza birlikte hizmet sunduğu bir çalışma modelidir. Bu hizmet artarak devam edecektir." diye konuştu. 

Kendilerine verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zemzema İsteyici ile Mehmet Sait Baykara, Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çelik'e teşekkürlerini ilettiler. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir