• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Fransa`da Musevi Okuluna Silahlı Saldırı: 4 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aynı bölgedeki Montabuan şehrinde de geçtiğimiz günlerde 3 asker motosikletli bir saldırgan tarafından öldürülmüştü. Yahudi okulu önündeki saldırının da yine bir motosikletli tarafından düzenlediği belirtildi. Her iki saldırının failinin de aynı kişi olabileceği üzerinde duruluyor.
 
Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, saldırının ardından ülkedeki tüm Yahudi kuruluşları icin güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığını açıkladı.
 
İsrail Dışişleri bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor olayı dehşet verici olarak niteleyerek suçluların bir an önce yakalanmasını istedi. Palmor, Fransız makamlarına güvendiğini belirterek olayın tez zamanda aydınlatılacağına inandığını vurguladı.
Bu arada Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin Fransa Yahudileri Birliği Başkanı (CRİF) Richard Prasquier ile olay yerine gideceği açıklandı. Mulhouse şehrine incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Claude Gueant`ın da ziyaretini yarıda kesip Toulouse`a hareket edeceği belirtildi.
 
HOLLANDE TOULOUSE GİTTİ
Olayı soruşturan Savcı Michel Valet, scooterlı, iki silah taşıyan saldırganın açtığı ateşte 3`ü çocuk 4 kişinin öldüğünü belirtti.
Valet, saldırganın önüne çıkan herkese ateş ettiğini söyledi.
 
Bu arada cumhurbaşkanlığı seçiminin Sosyalist adayı François Hollande`ın da ailelere ve Yahudilere destek için Toulouse`a gittiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir