• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
İnşaat halindeki bina tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu ilçesi Halilağa Mahallesi Gölbaşı Sokak'ta bulunan bir apartmanın yanı başında inşa edilen binadan düşen moloz yığınları ve çöpler, apartman sakinlerini tedirgin ediyor.

İnşaat halindeki binanın olası kazalara davetiye çıkardığını söyleyen apartman sakinlerinden Memduh Sönmez, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını talep etti.

"Buradan çocuklarımız geçiyor"

Binalarının giriş kapısının inşaat ile yan yana olduğunu ve bazen molozların düştüğünü söyleyen Sönmez,  "Müteahhit firmanın binayı buraya yapması, bizim bina girişimize tüm hafriyatını dökmesi ve inşaatta hiçbir önlem almadan yapılması gibi nedenlerden dolayı şikâyetçiyiz. Buradan çocuklarımız geçiyor, inşaattan moloz düşüyor. Defalarca söylememize rağmen bu binanın girişindeki çöpleri ve hafriyat kaldırılmıyor. Belediyeye defalarca müracaat etmişiz ama aynı sıkıntı devam ediyor. Burada kar veya yağmur yağdığı zaman binanın önünde diz boyu çamur oluşuyor. Biz sıkıntılarımızı dile getiriyor, bunun giderilmesini ve bir an evvel yetkililerden istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Defalarca belediyeye müracaat ettik"

Özgül Bozdemir de sorunu defalarca müracaat etmelerine rağmen belediye yetkililerinin çözüm bulmadıklarını ifade etti.

Bozdemir, "6 aydır bu inşaat devam ediyor. İnşaat yetkilileri tarafından bize vaat edilen durum, 15 gün içerisinde kapımızın önü düzeltilecek ve o şekilde geçişimiz sağlanacaktı. Binamıza geçişimiz bile çok zor. Yaz aylarında bile mağduriyetini çektik. Çocuklarımız kapının önüne çıkamıyordu. Yağmur yağdığı zaman çamur içerisinde kalıyorduk. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz." diye konuştu. (Erkan Karadağ - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir