• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Yıldırım: Taşeron işçilerine kadro işi tamam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım'dan KOBİ'lere kredi müjdesi geldi. Yıldırım, ''KOBİ'lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse yüzde 70'i ödemesiz yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlayacağız'' dedi. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bir kez daha Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyorum. Cumhuriyetin 100. yılına sadece 6 yıl kaldı. Son yıllarda millet iradesine yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Allah'a şükür hepsini püskürttük ve hedeflerimizden şaşmadık. Milletin desteğiyle ayaktayız. Diz çöktürmeye çalıştılar çökmedik. Türkiye 15 Temmuz'a rağmen, terörle mücadelesine rağmen ilk yarıda yüzde 5'in üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Bizden daha fazla büyüyen Çin ve Hindistan var. İnşallah 7'ye yakın bir rakama ulaşacağız. Bunu yapabilirsek Türkiye G20'de en fazla büyüyen ülke olacak.

KOBİ'lere kredi müjdesi

Son dönemde hayata geçirdiğimiz birçok düzenleme var. Bunları anlatacak zaman bulamıyoruz. Üst üste birçok reforma imza atıyoruz. Kim yapıyor? Bu yüce Meclis yapıyor bu grup yapıyor. Bu düzenlemeler nedir? KOBİ'lere kredi imkanından bahsetmiştik. Şimdi yeni bir şeyden bahsedeceğiz. KOBİ'lere yeni bir kredi imkanı getireceğiz. KOBİ'lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürünlere yönelirse yüzde 70'i hibe yüzde 30 geri ödemeli destek sağlayacağız.

17 sınır kapısında yeni sistem

Bir diğer gelişme gümrük kapılarında. Gümrük kapıları malların ve ziyaretçilerin karşılaştıkları, bizim vitrinimiz niteliğindedir. Kara gümrük kapılarımıza gelen ve giden bütün araçlar artık otomatik plaka okuma ve kaydetme sistemi ile çalışacak. Yarın itibarıyla 17 sınır kapımızda kurulan sistem faaliyete geçecek. Kapıköy, Sarp ve Türközü sınır kapılarında da sistem çalışmalar biter bitmez faal hale gelmiş olacak. Kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım atmış olacağız.

5 bin engelli vatandaşa iş

Engelli vatandaşlarımızın hakkını teslim eden onlara öncelik sağlayan tek parti AK Parti'dir. 2002'de 5777 memur vardı. Şimdi 52 bin 236. 10 kattan fazla büyük. 365 binin üzerinde engelli vatandaşımıza iş, aş sağladık 15 yılda. 15 yıl içinde engellilerle ilgili kapsamlı yasayı da AK Parti iktidarında biz çıkardık.

Önümüzdeki sene, 2018'de 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. E-KPSS sınavının geçerlilik süresi 2 yıl. Hakları yanmasın diye bunu 4 yıla çıkarıyoruz.

Taşeron işçilerin durumu

O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor.

Belediye başkanlarının istifası

Arkadaşlarımızın bu bilinçle görev yaptıklarını ve görevlerini başka arkadaşlara devrettiklerini biliyoruz. Belediyelerimizdeki istifa ve değişim de aynı anlayışla gerçekleşiyor. Bunu nöbet değişimi olarak görüyoruz. Başka partiler gibi görev bitene kadar değil, son nefesi verene kadardır. Görevlerini devreden bütün belediye başkanlarımıza bir kez daha hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Tezcan'ın sözleri

Son zamanlarda ana muhalefet partisi CHP'de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Sözcülerini de ayarı kaçmış dil kullanmaya atan sebebi merak ediyoruz. Onu dinleyince; adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Bunlara, burada; terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Ama şu kadarını söyleyeyim: Eğer 'şeddeli diktatör' arıyorlarlarsa, geçmişlerine baksınlar, geleneklerine baksınlar.

Diyor ki, 'Evet oyu verenlerin çoğu pişman.' Nereden biliyorsun. Başarısızlığın faturasını AK Parti'ye ve liderine hakaret ederek örtemezsin. Başka partilere de oy verenler saygı duymayı öğreneceksiniz.

Yıldırım, Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Tezcan'a sert çıktı

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Bülent Tezcan'ı hedef alarak, "Onu dinleyince; adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Bunlara, burada; terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar" dedi.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir