• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
HÜDA PAR haksız yere işten çıkarılacak işçilerle ilgili açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, Süleyman Şah Çadır Kentinde haksız yere işten çıkarılacağı iddia edilen 150 işçi hakkında açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın ve beraberindekiler, İlçe Kaymakamı Hamza Özer'i makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette ilçenin gündeminde olan kamptaki işçilerin işten çıkarılması konusu ele alındı.

Yaklaşık 150 işçinin işten çıkarılması iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Özer, 60 kişinin işten çıkarılacağını bu kişilerinde ilçe dışından gelen işçilerin olduğunu ifade etti.

Konu hakkında temaslarını sürdüren HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, İlçe Kaymakamı ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Aydın, "HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanlığı olarak bugün ilçe kaymakamımızı ziyaret ettik. Öncelikle ilçe kaymakamımızın Akçakale'ye hayırlı hizmetler yapmasını umuyor ve temenni ediyoruz. Şu an Akçakale'de gündem olan Süleyman Şah Çadır Kentteki işçilerin işten çıkarılma meselesi var. Birkaç gün içerisinde 150 kişinin işten çıkarılacağı iddia ediliyor. Bu konuyla alakalı İlçe Kaymakamımız ile görüştük. Yaptığımız görüşmede Kaymakam beyin yaklaşık 60 kişinin işten çıkarılacağını, bu işten çıkarılacak işçiler ise Akçakale dışından gelenleri kapsayacağını söyledi. HÜDA PAR olarak öncelikle hiçbir işçinin çıkarılmasını istemiyoruz. Sonuçta bu işçiler kendi ailelerine bir şeyler götürmeye çalışıyor. Fakat illaki işçi çıkarılacaksa işe ihtiyacı olmayan zenginlerin kamptan çıkarılması gerektiğini söyledik. Bunun yanında Akçakale dışından gelip çalışanlar var, yetkili ve etkili kişilerin akrabaları var. Bu şahıslar çıkarılabilir. Yetkililerin buna derhal bir çözüm bulmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 6 yıl önce açılan Akçakale Süleyman Şah Çadır Kentine Kaymakamlık tarafından AFAD bünyesinde çalıştırılmak üzere ve ihtiyaç gereği güvenlikçi, tercüman, temizlikçi, otomasyon vs. personel alımı yapılmıştı. (Ramazan Casuk-İLKHA)  




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir