• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Öğrenciler sinemayla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Bir Milyon Öğrenci Sinemayla Buluşuyor" projesi kapsamında, Türkiye genelinde bir milyon öğrenci sinemayla tanışacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ortaöğretim öğrencilerine sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunuluyor.

Konuyla ilgili Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamında kentte yaklaşık 6 bin 68 öğrencinin sinemaya gitmeye imkânı bulacağı belirtildi.

Açıklamada, "Toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında bakanlığımızca belirlenen animasyon dalında 'İksir', 'Evliya Çelebi' ve 'Ölümsüzlük Suyu' filmlerinin yanı sıra 'Son Mektup', '120' ve 'Ertuğrul 1890' adlı filmler öğrencilerin beğenisine sunulacak." denildi.

26 Ekim'de başlayan projenin, 22 Aralık 2017 tarihinde sona ereceği bildirildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir