• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Adana KCK Operasyonu Zanlıları Adliyede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Mart`ta Adana Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Seyhan İlçesi`nde Barbaros, Dağlıoğlu, Gülbahçe ve Küçük Dikili mahallelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Baskınlarda aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına aldı.

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca, 350 kök dişi hintkeneviri, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan 40 torpil, molotofkokteyli yapımında kullanılan 40 bira şişesi, örgütsel içerikli kitaplar, el notları ve dokümanlar ele geçirildi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere polis ve jandarma merkezlerine götürüldü.

Sorguya alınan şüpheliler arasında bir hafta önceki korsan gösteri sırasında, polise atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu ağır yaralanan R.A.`nın ifadesinde, `Bombayı bana o verdi` dediği 17 yaşındaki V.T. de yer aldı. V.T.`nin parça tesirli el yapımı bomba hazırlamak suçundan 8 kez gözaltına alınıp, serbest kaldığı belirtildi.

Gözaltı süresi dolan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu`na götürüldü. Sağlık kontrolünün ardından polis minibüsüne bindirilen şüphelilerden V.T. bombalı saldırı iddialarını kabul etmeyip, "Yapıyorlar, sonra da benim üstüme atıyorlar" diye kendini savundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir