• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Silopi`de `Kitap Kafe` açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlim Yayma Cemiyeti ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak projesi kurulan Kitap Kafe'nin açılışını Şırnak Valisi Mehmet Aktaş katıldı.

İlim Yayma Cemiyeti ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortak gerçekleştirilen proje ile kitap kafe kuruldu.

Kitap kafe'nin açılışı için Silopi'ye gelen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ı, Silopi Kaymakamı Savaş Konak karşıladı. Kitap Kafe'nin açılış kurdelesini; Vali Mehmet Aktaş, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Hızır Tutan birlikte kesti.

Yaklaşık 3 bin kitabın bulunduğu ve zihin açısı mangala, satranç ve monoplay gibi oyunların bulunduğu kafenin sosyal etkinlikler gibi birçok alanda hizmet vermesi amaçlanıyor. Kitap kafede gezen Vali Aktaş daha sonra, Basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş şunları söyledi: "Her şeyin özü aslı esası insandır, insan unsurudur. İnsanın eğitimine yapılan yatırımda en değerli yatırımdır. Devlet olarak millet olarak çevremizdeki bu kadar olumsuzluğa rağmen dimdik ayaktaysak ve yolumuza devam ediyorsak, çevremizdeki bu olumsuzlukların da yine olumluya dönüşmesi noktasında bir ümit vaat ediyorsak, İslam coğrafyasının ezilen insanların, ezilen coğrafyaların ümidi konumuna gelmişsek bu işin esası özü yetişmiş insan gücüdür."

Açıklamanın ardından Vali Aktaş, belediye ait binada bulunan Halk kütüphanesi gezdi. Kütüphanede ders çalışan öğrenciler sohbet eden Aktaş, aynı binadaki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) verilen kurslarda incelemede bulundu.

Enstrüman kursunun verildiği müzik odasındaki kız öğrencilerin gitar ile seslendikleri parçaları dinleyen Aktaş anasınıflarını gezdi. Kur'an-ı Kerim dersi verilen bir sınıfa giren Aktaş ders gören bir öğrenciye yardımcı oldu.

Aktaş daha sonra Silopi Belediyesi Kültür Sanat Merkezi önünde toplu fotoğraf çektirdi. (Ahmet Uçar - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir