• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kırmızı ette beklenen ucuzluk başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Et ve Süt Kurumu (ESK), yaptığı açıklama ile ucuz et satışının başlayacağını duyurdu.

ESK'den yapılan duyuruda, KDV dahil olmak üzere kıymanın kilogramı 29 ve kuşbaşının kilogramı  ise 31 TL'ye fiyatlarla Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışı yapılacağı belirtildi

Duyuruda, "İsteklilerden, taze dana karkas et için alınan fiyat teklifleri, Kurumumuz tarafından değerlendirildikten sonra 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren satışa başlanacaktır. İsteklilerin 31 Ekim 2017 tarihi saat 17.00'a kadar Genel Müdürlüğümüz Ticaret ve Pazarlama Dairesi Başkanlığına yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir." denildi.

Açıklamada, satışa sunulacak ette olması gereken şartlar şöyle sıralandı: "Ürünler 0,5 Kg'lık MAP ambalajlarda olacak. Ürünler taze olarak tüketime sunulacak olup şoklanmış veya don olarak satışı yapılmayacak. Kurumun belirlemiş olduğu sözleşme şartlarına göre satış sözleşmesi yapılacaktır. Talep etmeleri halinde istekliler sözleşme örneğini Kurumumuzdan alabilirler. Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren Zincir Marketlerde başka kıyma ve kuşbaşı ürün satılmayacaktır."

Zincir marketlerin müracaatı sırasında istenecek evraklara ESK'nin internet sitesinde ulaşılabiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir