• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Barzani: Peşmerge bütün gücüyle karşı koyabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Almanya'nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn ile Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Bruno Aubert'i Başkanlık Ofisi'nde kabul etti.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, Irak ve Kürdistan'daki siyasi ve güvenlik durumu, son gelişmeler ve Heşdi Şabi ile Iraklı güçlerin Irak Kürdistan Bölgesi'ne yönelik operasyonlarının ele alındığı belirtildi.

İki büyükelçi Erbil ile Bağdat arasındaki gerginlikten endişe duyduklarını belirtti. Kürdistan Bölgesi'nin önemine dikkat çeken büyükelçiler, durumu yakından takip ettiklerini ve sorunların en kısa zamanda diyalog yoluyla çözülmesini umduklarını belirtti.

Almanya ve Fransa büyükelçilerine teşekkür eden Barzani, son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 Barzani, sorunlara diyalog ve barışçıl perspektifle yaklaştığını ancak Bağdat'ın savaş söylemi, dayatma ve Kürdistan halkının onurunu kırma çabalarına devam etmesi durumunda Kürdistan halkı ile Peşmerge Güçleri'nin var gücüyle karşı koyacağını ifade etti.

Irak hükümeti ve milislerin savaş dayatmasının anayasaya aykırı olduğunu belirten Barzani, anayasanın, Kürdistan halkına karşı askeri müdahaleye kesinlikle müsaade etmediğini vurguladı.

 Barzani son olarak, Kürt halkının kan dökmekten yana olmadığını, geçtiğimiz günlerde Irak hükümetinin kötü niyetli ilerleme girişimi üzerine peşmergenin savunma yapmak zorunda kaldığını dile getirdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir