• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Batman Valisinden Nevruz Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valisi Ahmet Turhan Valilik makamında basın mensuplarıyla Nevruz kutlamalarıyla ilgili bir toplantı düzenledi. Saat: 11.00'da düzenlenen toplantıda Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Batman Alay Komutanı Albay Halil Uysal'da hazır bulundu.
Toplantıda konuşan Batman Valisi Ahmet Turhan "Bahar bayramınızı kutluyorum Orta Asya'dan Balkanlara kadar, Ortadoğu'dan Anadolu coğrafyasına kadar geniş halk kitlelerin kutladığı baharın habercisi olan birlik ve beraberliğimize vesile olacak Nevruzun hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

Vali Turhan, son dönemde özellikle İstanbul ve Diyarbakır da kutlamalar görünümünde kamu düzenini etkileyecek ciddi olayların olduğunu hatırlatarak bu kapsamda Batman Valiliğinin her türlü tedbiri aldığını belirtti.
Emniyet görevlilerinin Tertip Komitesiyle bir görüşme yaptıklarını, Nevruzun kutlanması gereken günde kutlanmasına yönelik önerilerinin kabul edilmediğini ifade eden Vali Ahmet Turhan, yarın itibarıyla bir kutlama gösteri yürüyüş talebinin olduğunu ve bunun Valilik yönünde hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini bildirdi.

 

Vali Turhan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Her hangi bir olay çıkmaması, provokasyonlara alet oluşmaması yönünde her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. Bu kapsamda sizlerin vasıtasıyla sağduyulu Batman Halkımıza seslenmek istiyorum. Yapılmak istenen olay kanun dışı bir olay ve provokasyona da açık, Nevruzun mahiyeti itibariyle kutlanacak eğlenilecek birlik beraberliğe vesile olacak güzel bir gün bu kapsamda özellikle kanunları çiğneyerek ve çevreye zarar verilerek provokasyona alet olunarak bu tür olaylara eylemlere katılmamasını sağduyulu Batman Halkından ricada bulunuyoruz. Ayın 21'i itibarıyla herkesin rahatlıkla pikniğini yapmasını arzu ediyoruz"

 

Vali Turhan, sorulan soru üzerine kendisinin de Batman Belediye Başkanı Serhat Temel ile hafta sonu görüştüğünü, arkadaşlarının da tertip komitesiyle 2-3 gündür görüştüklerini ve yarınki kutlamayı ayın 21'inde yapmalarını istediklerini ancak tertip komitesinin bunu kabul etmediğini belirtti. (Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir