• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Filistin`den Van`a Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye bir deprem ülkesi.. 17 Ağustos`ta öğrendiğimiz bu acı gerçeği tam unutuyorduk ki, deprem kendisini Van`dan-Erciş`ten hatırlattı.

VAN 23 EKİM 2011`DE SALLANDI

Türkiye daha önceki doğal afetlerde olduğu gibi Van depreminde de iyi bir sınav verdi. Türkiye, Van depreminde tek yürek oldu; yardımlar bölgeye sel olup aktı.

Ortak yardım kampanyaları ve konserler derken hayırseverlerle birlikte devlet de taşın altına elini koydu. Ve bölgeye şimdi yepyeni bir Van inşa ediliyor.

VAN YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Van`ın yeni yüzüne katkı verenler sadece yurtiçiyle sınırlı değil.. Afrika ülkeleri ve Uzakdoğu`dan sonra kendisi de zor günler geçiren Filistin de Vanlılara, `acınızı paylaşıyoruz` dedi.

FİLİSTİN`DEN ANLAMLI DESTEK

Filistinliler, Vanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmak için bir gece düzenlemeye hazırlanıyor. O geceye davetliler biletle katılabilecek. O biletlerin fiyatı 75 TL olarak belirlendi bile.

FİLİSTİN`DEN VAN`A YARDIM GECESİ

O gece bilet fiyatlarından elde edilecek gelir ve yapılacak bağışların tamamı Van`a gönderilecek. Hazırlıklar yapıldı, şimdi davetiyeler tek tek Büyükelçilere, diplomatlara, rektörlere ve bürokratlara gönderiliyor.

DAVETİYELER GÖNDERİLİYOR

İçinde Van fotoğraf sergisi ve yardım gecesinin de olacağı o önemli etkinliğin tarihi ise 13 Nisan olarak belirlendi. Filistin Büyükelçiliğinden, Nisan ayında Ankara Swiss Otel`de yapılacak organizasyona ilginin büyük olduğunu açıklaması geldi.

FİLİSTİN GECESİ 13 NİSAN`DA

Filistinlilerin Van`a desteği bununla da sınırlı değil.. Filistin`de El-Fetih Hareketinin lideri ve Filistin Yönetiminin Başkanı Mahmud Abbas da bu yardım için bizzat Başkent Ankara`ya gelecek.

MAHMUD ABBAS NİSAN`DA BAŞKENTTE

Mahmud Abbas`a bu süreçte eşi Emina hanım da eşlik edecek. Emina Abbas hanımefendi de bölgeye gidecek ve Vanlılarla bir araya gelecek. Emina hanıma Van`da sürpriz bir isim mihmandarlık yapacak. Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan da Emina Abbas ile birlikte Van`da olacak.

EMİNE HANIMLARDAN VAN`A DESTEK

Filistin Yönetiminin Başkanı Mahmud Abbas`ın eşi Emine Abbas, ilk kez
kameraların karşısına çıkacak. Emina Abbas daha önce ne Filistin`de ne de bir başka ülkede kamuoyunun karşısına çıkmamıştı. Emina Abbas, bu kuralını ilk kez Van için çiğneyecek.

Samanyohaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir