• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) tarafından hizmet sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla hayata geçirilen BTSO Mutfak Akademi, yemek sanayicilerini ağırladı. Projenin sektörün en önemli sorunu olan nitelikli insan kaynağına çözüm olacağını belirten yemek sanayicileri, BTSO Mutfak Akademi mezunları için istihdam garantisi verdi.

Türkiye`nin En Büyük Eğitim Mutfağı

Toplantıda konuşan BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, Mutfak Akademi`nin Türkiye`de bu alanda eğitim gerçekleştirecek en büyük mutfak olduğunu söyledi. Mutfak Akademi bünyesinde aynı anda 100 kişinin eğitim alabileceğini belirten Aslan, ilk etapta aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı eğitimleri gerçekleştirecekleri bilgisini verdi. Mutfak Akademi`nin büyük bir proje olduğunu ve sektörün bu projeye sahip çıkmasını istediklerini dile getiren Irmak Aslan, “Türkiye`deki oda ve borsalar arasında ilk defa BTSO tarafından hizmet sektörüne yönelik bir proje hayata geçirildi. Odamızın tamamen öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği bu projede tek hedefimiz sektörün ihtiyacı olan nitelikli personeli yetiştirebilmek. Hiçbir mesleği olmayan veya halihazırda çalıştırdığınız personelinizi getirin BTSO Mutfak Akademi bünyesinde eğitelim ve sertifikalandıralım” dedi. BTSO Mutfak Akademi`den yalnızca yemek sanayicilerinin değil oteller, restoranlar, yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren firmaların da faydalanabilceğini kaydeden Aslan, Mutfak Akademi`nin maksimum fayda sağlayacak şekilde çalışması adına fikir ve önerilere açık olduklarını da sözlerine ekledi.

“Yıllardır Hayalini Kurduğumuz Bir Projeydi”

BUYSAD Kurucu Başkanı Ömer Faruk Aslanoba da Mutfak Akademi`nin sektörün uzun yıllardır hayalini kurduğu bir proje olduğunu söyledi. Sektörde personel bulmakta ciddi zorluklar yaşadıklarını ifade eden Aslanoba, “BTSO`nun destekleri sayesinde çok önemli bir proje hayata geçirildi. Sektörümüz için kilometre taşı niteliğinde olan bu projeyi sahiplenmemiz ve daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Buradan mezun olanları sektörümüze dahil ederek İstihdam Seferberliği`ne de önemli bir katkı sağlamış olacağız” dedi. BUYSAD Başkanı Yüksel Acar da Mutfak Akademi`nin sektörün önemli bir açığını kapatacağını belirterek, “Personel ihtiyacımızı bu projeyle gidereceğiz. Sağlamış olduğu imkandan ötürü BTSO`ya teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.