• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Van Büyükşehir Belediyesi derelerde temizlik başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan derelerde sonbahar temizliği başlattı. Derelerde günde ortalama 6 ton çöp toplayan temizlik ekibi vatandaşlardan duyarlılık bekliyor.

Kentin temizliği ve estetiğine önem veren Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü, İpekyolu ve Tuşba Belediyeleriyle ortak bir çalışma yaparak, 15 kişilik 'Dere Temizleme Ekibi' kurdu.

Yaklaşık olarak bir ay önce çalışmalara başlayan dere ekibi, Van Gölü'nün ekosistemini tehdit eden derelerde kirliliğin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan dereleri temizleyen ekip, bir taraftan da derelere yakın ev ve işyerlerinde el broşürü dağıtarak bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.

Van Gölü'ne akan Akköprü ve Kirman derelerinde de çalışma yapan dere temizleme ekibi, günde ortalama 6 ton civarında çöp çıkarıyor. Evsel atık, araç lastikleri, teneke ve akla gelebilecek her türlü atığın bilinçsiz bir şekilde derelere atıldığını belirten ekip, vatandaşlardan bu noktada duyarlılık bekliyor.(İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir