• DOLAR 32.561
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2431.862
  • ...
Binlerce öğrencinin kullandığı güzergahta üst geçit yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde tarihi İpekyolu üzerinde bulunan, toplam öğrenci nüfusunun 6 bine yakın olduğu lise ve ilköğretim okullarının çevresindeki yolların bozuk oluşu ve üst geçidin olmayışı öğrencileri, öğretmenleri ve velileri mağdur ediyor.

Yaşadıkları mağduriyeti İLKHA'ya anlatan öğrenciler, yetkililerden derhal bu sorunların giderilmesi çağrısında bulundu.

Üst geçit olmadığı için öğretmenlerin bile karşıdan karşıya geçmekte zorlandığını söyleyen Mehmet Ali Kama, "Benim evim burada yakınlarda ama ben burada üst geçit olmadığı için 600-700 metre yürümek zorunda kalıyorum. Bu yoldan arabalar 150-160 hızla geliyorlar. Buradan karşıya geçmeye çalışsam ölüm tehlikesi var. Üst geçit olmadığı için kaza oluyor haliyle. Geçen gün bir sürücü çocuğa çarpmamak için bariyerlere vurdu. Çocuklar eve gitmek için karşıya geçemiyorlar. Bayan hocalarımız var karşıya geçemiyor, yaklaşık 1 kilometre yol yürüyorlar karşıya geçmek için. Buraya üst geçidin yapılmasını istiyorum" dedi.

"Buraya şehiriçi dolmuşu da gelmiyor"

Toplu taşıma araçların okul önünden geçmediğini söyleyen Kama, bazı öğrencilerin yolun karşısına geçmek için uzun bir süre yürüdüklerini söyledi.

Öğrencilerden Faruk Acar ise şunları söyledi: "Bizim yollar yapılacak deniliyor ama kaç aydan beri yapılmadı. Burada yetkili birisi olmadığı için yollarımız böyle. Okulda güvenlik hiçbir şekilde yok.  Dışarıdan birisi rahatlıkla girip bizim okulun öğrencilerini dövüp çıkabiliyor. Okulun önündeki bu yol ile ilgili sorduğumuzda görüşme halindeyiz diyorlar. Ama hal bu; hiçbir şey yapılmıyor. Otobüsün gelmeyişi zaten bizim en büyük sıkıntımız. Fakir ailelerin çoğu aylık 150-200 TL'ye servis tutmak zorunda kalıyorlar. Bu yol yapılmasa bu okula otobüsün geleceğini düşünmüyorum."

İbadet noktasında da sorun yaşadıklarını aktaran Acar, "Mescidimiz yapılacak denildi lakin bayan mescidimiz yapıldı. Erkek mescidinde eksiklik var. Halılar falan gelmiyor. Hiçbir şekilde de bir hareket edilmiyor. Arkadaşların getirdikleri halıların üstünde namazımızı kılıyoruz. Yetkililer bu konu hakkında hiçbir şey yapmadılar." dedi.

Bazı velilerin, çocuklarının üst geçit olmayışından dolayın okula göndermekten korktuğunu ifade eden Acar, bir an önce üst geçidin yapılmasını talep etti.

Eyyüp Çelik de üst geçit olmadığından dolayı önceden yaşanan kazalarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Okul yolunun bozuk olması nedeniyle üst başlarının toz içinde kaldığını söyleyen Çelik, "Geçen gün bu yoldan dolayı arkadaşımız kaydı, kolunu kırdı. Bundan dolayı arabalar sıkıntı yaşıyorlar. Şehiriçi arabaları buraya gelmiyor. 700 metre yolu yürümek zorunda kalıyoruz. Bazen geç gelebiliyoruz bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca okuldaki güvenlik ile ilgili buraya girip çıkan belli değil. Kavga oluyor. Polis geliyor, işlemleri bitiriyor ama aynı olayı yine yaşıyoruz. Bu okula güvenliğin verilmesini istiyoruz. Bu yolun yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Astım hastası olduğumdan, etkilendiğim bu tozdan dolayı beni hastaneye kaldırdılar"

Uğday Polat da astım hastası olduğunu ve bozuk yolda oluşan tozlardan etkilendiğini kaydetti.

Vedat Kılıç, Ömer Demir ve Bayram Şükrüercan ise, okulun önündeki yoldan çıkan tozdan kendilerinin de etkilendiğini ve üst geçit olmadığı için çoğu öğrencilerin karşıdan karşıya geçerken tehlike atlattıklarını ifade ederek, üst geçidin ve sorunların bir an önce halledilmesi çağrısında bulundular.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan okul idarecileri, söz konusu sorunların halledilmesi için kendilerinin de Belediyeye ve Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek çözüm arayışlarında olduklarını, bu gibi sıkıntıların gerçekten de öğrencileri mağdur ettiklerini ifade ederek, en kısa sürede bu gibi sorunların halledilmesi gerektiğini söylediler. (Hüseyin Sayhar-Ramazan Casuk-İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir