• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
"Çin her bakımından önemli bir ülke"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak dün üzere Şanlıurfa'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, programının ikinci gününde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

Sabah saatlerinde, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve protokol üyeleri karşıladı.

Bakan Çavuşoğlu'na Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

Karşılamanın ardından teşkilat binasını gezen Çavuşoğlu, il başkanı Beyazgül'den çalışmalara yönelik bilgi alarak, toplantı salonunda kendisini bekleyen teşkilat üyeleri ile buluştu.

Şanlıurfa'da sevgiyi, dayanışmayı ve kardeşliği gördüğünü ifade eden Çavuşoğlu, tüm şehirlerin Şanlıurfa'dan örnek alması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Ankara'da da tüm teşkilatlarımıza örnek olarak gösterilen teşkilatımızdır. Şehrin dinamikleri arasındaki uyumu da gördük. Huzur şehri Şanlıurfa demek için de çok önemli. Bir önceki milletvekili arkadaşımız olan emin önen arkadaşımızı da, nüfus olarak dünyanın en çok ülkesi olan Çin'e Büyükelçi olarak atadık. Bu esasen Şanlıurfalılara olan güveninde bir yansımasıdır. Çin her bakımından önemli olan, bizimde ilişkilerimizi geliştirmek istediğimiz, tarihi İpekyol'unu birlikte canlandırmak istediğimiz bir ülke." dedi.

Daha sonra toplantı basına kapalı devam ederken, Çavuşoğlu'nun, öğleden sonra Suruç'ta gerçekleştireceği ziyaretler için kentten ayrılacağı öğrenildi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir