• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
İHH 350 bin Arakanlıya yardım ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskı ve soykırım devam ediyor. Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş'e sığınıyor ve hayata tutunmaya çalışıyor. Krizin başladığı günden bu yana göçler kısmen azalmış olsa da hâlâ sürüyor. Yıllardır devam eden baskı ve saldırılar toplamda bir milyonu aşan Arakanlı Bangladeş'e göç etmiş durumda.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar Arakan içlerine ulaştırdığı yardımların yanı sıra Bangladeş'e göç eden 650 bini aşkın mülteciye de hayırseverlerin desteklerini ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, hem Arakan'da hayata tutunmaya çalışan hem de Arakan'dan Bangladeş'e göç eden yüzbinlerce mülteciye yardım malzemesi ulaştırdı. Bu yardımlardan toplamda 350 bin Arakanlı istifade etti.

Yardımlar Arakan içlerine ve Bangladeş'teki kamplara ulaşıyor

Krizin başladığı 24 Ağustos tarihinden bu yana Arakanlılara her anlamda yardım ulaştırdıklarını açıklayan İHH Güney Asya Masası Koordinatörü Münevver Hüseyin, göç dalgasının devam ettiğini ve kriz bitene kadar Arakanlıları yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Hüseyin, göçlerin kısmen de olsa azaldığını belirterek, "Yardımlarımızı Bangladeş'in Cox's Bazar'daki mülteci kampların dışında Myanmar'in Arakan eyaletinde Sittwe'deki IDP kamplarında ve Maundaw ve Buthidaung'da gerçekleştirdik." dedi.

Barınma, hijyen, temiz su, sağlık ve giyim yardımları olmak üzere birçok ayrı kalemde yardım ulaştırdıklarını söyleyen Hüseyin, yaptıkları faaliyetleri şöyle sıraladı:

Yaklaşık 150 bin kişiye gıda yardımı

"128 bin 665 kişiye gıda paketi, 9 bin kişiye sıcak yemek, 3 bin 100 aileye Adak Akika kurbanlarından pişirilmiş et, 0 ila 4 yaş arası bebek ve çocuklara 2 bin 750 adet bebek maması, 10 bini aşkın aileye barınma yardımı, 7 bin 825 aileye tente, 4 bin 300 aileye hasır dağıtımı ve 450 aileye bambudan yapılan geçici barınak inşası yardımı"

65 adet tulumbalı su kuyusu

Kamplarda temiz suya ulaşmakta güçlük çeken Arakanlılar için 65 adet su kuyusu inşa edildiğini belirten Hüseyin, hijyen ve sağlık çalışlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:  

"9 bin 400 adet hijyen paketi dağıtımı yapıldı. 50 adet banyo ve tuvalet hizmete girdi. Yaklaşık 200 adet tuvalet ve banyo daha yapım aşamasında, Bangladeş'teki kamplarda 2 ve Myanmar'da bir adet olmak üzere günlük bin kişinin istifade ettiği toplamda 3 adet sağlık merkezi inşası, 40 bin kişinin sağlık taramasından geçirilmesi, Krizin ilk günlerinde 45 yaralıya tedavi ve ulaşımı sağlanması"

Elbise ve araç gereç yardımları

Son olarak yapılan giyim ve araç gerek yardımlarıyla ilgili de bilgi veren Hüseyin, "Erkek, kadın ve çocuk kıyafetleri olmak üzere 5 bin 600 aileye kıyafet paketi dağıtıldı. 3 bin 350 aileye mutfak ve yaşam malzemeleri dağıtımı, 4 bin 300 aileye nakit para dağıtımı ve 8 bin 500 adet cibinlik dağıtımı yapıldı." dedi. (İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir