• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Dışişlerinden Katalonya açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İspanya'da Katalonya Özerk Bölgesiyle ilgili yaşanan gelişmeleri yakından izlendiği belirtilerek, Katalunya Özerk Bölgesi Parlamentosu'nun bugün öğleden sonra aldığı bağımsızlık ilanı kararı doğru yönde atılmış bir adım teşkil etmediği ifade edildi.

Açıklamada, "İspanya'nın toprak bütünlüğü ile Anayasa'ya ve İspanya halkının iradesine saygıyı esas olarak görmekteyiz." denildi.

"Parlamento'nun tek taraflı kararının İspanya Anayasası ve kanunlarıyla bağdaşmadığını, İspanya ve bölge halkının iradesini yansıtmadığını değerlendirmekteyiz." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Anayasal meşruiyeti bulunmayan, gerginliğe ve tırmanmaya yol açabilecek bu tek taraflı kararda ısrar edilmemesini, demokrasi çerçevesinde ve hukukun üstünlüğü temelinde çözüm bulunmasını temenni etmekteyiz."

Türkiye'nin dost ve müttefik İspanya'nın hükümet ve kurumlarının bu sınamayı aşabileceğinden kuşku duymadığı belirtilen açıklamada, bu yöndeki çabalarını desteklediği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir