• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
 "Batı`nın Doğu`dan öğrenecek çok şeyi var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kısa süre önce yapımı tamamlanan belediye binasının açılışında konuşan Hilvan Kaymakamı, Batı illerinin Doğu'dan öğrenecek çok şeyi olduğunu söyledi.

Hilvan Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış Hilvan Merkez Hacı Maksut Camii İmamı Mehmet Şah Yeniay'ın Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılışa Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, protokol, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Protokol tarafından yapılan selamlama konuşmasının ardından Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız bir konuşma yaptı.

"Televizyon ve sosyal medya bize ne verirse bunu biliyoruz"

Batı insanının Doğu insanını yanlış tanıdığının altını çizen Yıldız, "Ben bunları 24 yaşına kadar İstanbul'da doğmuş ve büyümüş bir insan olarak söylüyorum. Emin olun bu bölgeye yönelik maalesef teknoloji çağından dolayı televizyon ve sosyal medya bize ne verirse bunu biliyoruz. Buralardan da maalesef hep acı haberler hep üst sıralarda çıkıyor. Böyle bir dezavantajımız var. Hiç istisnasını görmedim, İstanbul veya Batı illerinden buraya gelip te 'A buralar böyle miydi? Ben buraları farklı düşünüyordum. Buralar ne kadar değişik ve güzel yermiş. Biz burayı hep terörle, acı haberlerle andık ve hep böyle bildik.' demeyen insan yoktur. Siz içinde olduğunuz için belki bunu göremiyorsunuz, ama ben birazda dışardan bakan birisi olarak bunu söylüyorum." diye konuştu.

"Batı'nın Doğu'dan öğrenecek çok şeyi var "

"Batı illerinden kardeşlerimizin gelip burayı görmesi gerekiyor." diyen Yıldız, şöyle devam etti: "İstanbul'dan, yani Batı illerinden kardeşlerimizin gelip burayı görmesi gerekiyor ki birlikteliğimiz ve kardeşliğimizi böyle daha iyi sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü Batı'nın Doğu'dan öğrenecek çok şeyi var. Bir buçuk aydır buradayım. Kısa sürede sadece taziye kültürü ve evlerdeki oda kültürü bile üzerine akademik araştırmalar tezler yapılması gereken bir konu ve emin olun Batıda yok."

"Burada aile kültürü, anne, babaya saygı bunlar halen çok güçlü"

Dış güçlerin hep ayrıştırma ile vurmaya çalıştıklarına dikkat çeken Yıldız, "Buraya geldiğimde Sosyal Yardımlaşma Vakfına dedim ki 'Hemen yaşlılara bakım projesi yapalım, insanların evlerini temizleyelim.' dedim. 'Kaymakam bey böyle bir şeye gerek yok.' denildi.  'Biz Batı'da yapıyorduk. Ben Konya'dan geldim. Orda çok işe yarıyordu, güzel bir hizmet olur.' dedim. Bana, 'Kaymakam Bey, burada en fakir adam bile anne ve babasını öyle bırakmaz. Temizliğini yaptırmazlar, ayıp kabul edilir, öyle bir şey olmaz.' dediler. Bunlar maalesef Batı'da kaybolan şeyler. Bunu Batı'nın Doğu'dan öğrenmesi gerekiyor. Halen öğrenilmesi gerek çok şey var. Burada aile kültürü, anne babaya saygı, bunlar halen çok güçlü bir şekilde var ve bunları Batı'daki kardeşlerimize öğretmemiz gerekiyor. Bu köprüyü sağladığı için Yücel Başkan'ıma teşekkür ediyorum. Çünkü dış güçler hep buradan bize vuruyor, hep bir ayrıştırma ile vurmaya çalışıyorlar. Bunu bu şekilde sağlayabiliriz. Sürekli gidip gelmemiz lazım. Tanış olmak önemli bir şey." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yeni binanın hayırlara vesile olmasını dileyip katılımcılara teşekkür etti. Bina, ilçe Müftüsü Tahsin Ekim'in yaptığı dua ile açılış yapıldı. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir