• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silopi`de Hz Nuh`u anma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinden faaliyet yürüten Sefine-i Nuh Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlendi.  Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş katıldı.

İkindi namazının ardından başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Sefine-i Nuh Derneği Başkanı Rıdvan Tatar, selamlama konuşmasını yaptı.  

Daha sonra mikrofona davet edilen Mehmed Göktaş, peygamberlerin hayatındaki önemli tecrübelere dikkat çekerek, "Muhterem kardeşler sık-sık Peygamber kısaları okuyun. Göreceksiniz ki imanınız artıkça artacak, sebatınız ve azminiz artıkça artacak. Çünkü Allah, Hz. Muhammed'e resullerin kıssasını anlatarak onu güçlendiriyor, kuvvetlendiriyor. Bütün peygamber kıssaları bizim imanımızı, İslam'ımızı coşturdukça coşturur. Bu rabbimizin bize bir nimetidir." dedi.

Göktaş, peygamber kıssalarının okunmasının imani katkılarına dikkat çektikten sonra, Hz Nuh'un hayatına değinerek şunları söyledi:

"Hz Nuh aleyhi selam bir çizgidir. İnsanlık âlemi tarihinin bir başlangıcıdır. Hz Nuh, Müslümanların istifade etmesi gereken bir peygamberdir. Hayatı baştan aşağıya ibretlerle doludur. Hele hele şu anda dünyayı kasıp kavuran bir ırkçılık var biliyorsunuz. Aslında biz buralara sonradan geldik. Avrupa var ya, inanınız ki ırk yüzünden, soy yüzünden 55 milyon insanı, birinci ve ikinci dünya savaşında kaybetti. Savaşmalarının sebebi ırklarıydı. Dinleri bile değildi, hepsi Hristiyan'dı. Birinci dünya savaşında gâvurlukları ve imansızlıkları yarım kaldı. İkinci dünya savaşında başladılar ve tam 55 milyon insan ve şehirler yerle bir edildi, sırf farklı ırkları uğruna."

Irkçılık üzerine konuşmasına devam eden Göktaş, "Mizana inanıyor muyuz? İnanıyoruz. O halde soruyorum, yarın Allah'ın huzuruna vardığınızda mizanda sevabınız tartılırken Allah Teâlâ şöyle diyecek mi, 'bu kulum kim?' Efendim Kürt! 'O halde onun mizanına sevabı biraz fazla koyun' diyecek mi? Veya taraf yapacak düşmanlık edecek mi, 'Türklerden mi, o halde bunun sevabını az gösterin' diyecek mi? 'Bu kulum Kürt'tür o halde bunun sevabını az gösterin veya günahını çok gösterin... Bu kulum Arap'tır, ben Arapları severim. Tamam, biraz günahkâr olsa da biraz iyi gösterin' diyecek mi?  Demeyecek! Eğer diyecek olsaydı ne derdi,  bize Tebbet süresini indirmezdi! Tebbet suresi dikkat edin Abdulmutalibin oğlu var. Ebu Leheb var. Hz Muhammed'in öz amcası var. Ama kıyamete kadar yuh çekiyoruz. 'Tebbet yeda ebi Leheb' demek 'Yuh olsun Ebu Leheb'e yazıklar olsun, lanet olsun demektir. Kim yahu bu. Hz Muhammed'in amcası; kurtarsın, kurtaramıyor. Irkı, soyu onu kurtaramıyor öyle değil mi? Nuh aleyhi selam oğlu dünyada ibrettir. Dünyada insanlığın alacağı en önemli derslerden birisidir. Nuh aleyhi selamın oğlunun birisi gemiye binmemiştir. 'Ben dağlara çıkacağım, o dağlar beni sudan korur.' demişti. Hatta suyu gördükten sonra da gemiye binmemiştir. Dağlara çıkarım, oralara ulaşmaz demişti. 'Bugün kurtuluş yok. Allah'ın diledikleri Allah'ın merhamet ettikleri hariç...' " ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir