• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Siirt'in otopark sorunu vatandaşları mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te her geçen gün artan nüfus ve araç sayısı nedeni ile otoparklarda yer bulamayan vatandaşlar çarşı merkezindeki caddelerin gidiş geliş noktalarına park ediyor. Park eden araçlar esnafı ve trafiği olumsuz etkiliyor.

Yaklaşık 158 bin nüfusu bulunan, trafiğe kayıtlı 19 bin 141 aracın olduğu ve sadece 3 otoparkın bulunduğu Siirt'te, vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamadıklarından dolayı büyük mağduriyetler yaşıyorlar.

Siirt Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdulkerim Pelen, kentteki otopark yetersizliğinin beraberinde birçok sorunu getirdiğini belirtti.

Otopark yapılması konusunda belediye yetkililerine çağrıda bulunan Pelen, "araç sahipleri otopark yeri olursa 2 TL ödeyecek fakat otoparkta yer olmadığı için yol kenarına park eden araca 90 TL ceza kesiliyor. Aracını, 1 ay otoparka koysa bu kadar para ödemez. Vatandaş ne yapsın? Arabasını koyacak bir yer yok. Ya aracını getirmeyecek ya da getirdiği zaman yol kenarına park edecek."

Belediye ait bir otoparkın bulunduğunu ancak faaliyete sokulmadığını anlatan Pelen, "Otopark olmayan yerde vatandaşlar araçlarını nereye koyacak? Benim taksim var; iş yerime getiremiyorum çünkü park edeceğim bir yer yok. Bir gün aracımı iş yerimin önüne park ettim 92 TL para cezası yazdılar. Arabam evimin kapısının önünde kalıyor, ben de belediye otobüsüne binip işe geliyorum. Belediye veyahut Valilik bu soruna bir el atması lazım. Çok acil otopark yerleri yapılsın." ifadelerini kullandı.

Kentteki bir otoparkta çalışan Haşim Aslan, yaklaşık 130 araçlık bir otopark kapasitesine sahip olduklarını belirterek, abone olmak isteyenleri geri çevirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

10 yıldır Bahçelievler Hami Efendi Caddesi'nde esnaf olan ve nüfusun artmasıyla beraber araç sayısının da arttığını söyleyen Faruk Özbek, "Çok ciddi bir park sorunu var. Sabah erken gelmemize rağmen bazen dükkânımızın önünde park edecek yer bulamıyoruz. Mevcut otopark bize uzak olduğu için sıkıntı çekiyoruz. Kaldırımda araçlar 2 şer şekilde park etmiş durumda. Bu, esnafı rahatsız ediyor. Bunun için yetkililer bir önlem alması gerekiyor. Siirt, gelişen bir memleket gün geçtikçe nüfus sayısı artıyor. Tabi bunun yanında araç sayısı da artıyor ve büyük bir otopark sorunu var. Bunun için otopark yapılmasını istiyoruz." dedi.

Otopark sorununun çözülmesi için esnaf olarak imza topladıklarını, ancak sorunun çözülmediğini söyleyen Ekrem Bark ise, şikayetini şöyle anlattı: "Park meselesi yüzünden çok sıkıntı çekiyoruz. Zaman zaman bana mal geliyor. Dükkânın önüne kimse park etmesin diye koyduğum bariyerleri kaldırıp park ediyorlar ve araç sahibine ulaşamıyorum. Toptancı park edecek yer bulamadığı için dönüp dolaşıyor ancak yine de yer bulamıyor. Bazen araçlar ikişerli şekilde park ediyorlar biz bu park meselesinden çok şikâyetçiyiz. Bu sorun müşterimizi, işlerimizi engelliyor. Özellikle bu caddede park sorunu olmaması lazım."

Nezir Eker isimli nakliyeci de otoparka girdiğinde yer olmadığı için aracını herhangi bir caddeye park etmek zorunda kaldığını, bu nedenle bazen ceza aldığını aktardı.

Hacı Esmeray ise ceza ve çekici korkusuyla araçlarını uzak yerlere park etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek büyük çapta otoparkların yapılması gerektiğini söyledi. (Murat Orhan- İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir