• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Harabe Evde Yaşayan Sakat Vatandaş Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Düzağaç Mahallesinde oturan tekerlekli sandalyeye mahkum İhsan Yaşar Keçeci kiralık oturduğu evde yalnızca özürlü maaşıyla geçiniyor.

 

Düzağaç Devlet Hastanesi civarında harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Keçeci, aynı zamanda şeker hastası. Kiralık oturduğu evin kirasını veremeyen Keçeci, ev sahibi tarafından evinde çıkarılmaktan korkuyor. Çok mağdur olduğunu ifade eden Keçeci, kimsenin kendisine yardımcı olmamasından yakınarak yetkililere ve hayırsever vatandaşlara seslenerek kendisine yardım edilmesini istiyor.

 

Daha önce de maddi imkansızlığının basına konu olduğunu ifade eden Keçeci, buna rağmen de kimsenin kendisine yardımcı olmadığını söylüyor.

 

"Sadece Özürlü Maaşım Var"
"Sadece bir özürlü maaşım var. Bununla ev kirasını veremiyorum." diyen Keçeci, "Şuanda bu evin kirasını sosyal hizmetler müdürlüğü 1 yıllığına karşıladı. 1 ay sonra 1 yıl doluyor. Ev sahibi de bu evi müteahide verdiğini söylüyor. Yani bir ay sonra sokağa atacaklar. Şuan yakacağım yok. Soğuk evde yalnız kimsesiz çaresiz bir durumdayım. Kömür ve odunum olmadığı için sürekli elektrikli sobayla ısınıyorum. Bunun için elektrik faturam bin TL'yi buldu. Ödemesini de yapamadığım için Aksa Fedaş gelip elektriğimi de kesse soğukta öleceğim." diyerek yaşadığı sıkıntıları anlattı.

 

"Tek Başıma Hiçbir Şey Yapamıyorum"
Aynı zamanda şeker hastası olduğunu söyleyen Keçeci yetkililerin kendisine yardım etmesini isteyerek Bir ay sonra dışarıda kalmamak için kendisine bir ev tahsis edilmesini istedi. Dilenmek istemediğini ifade eden Keçeçi, "Durumum ortada. Hasta olmasaydım kendi geçimimi yapabilirdim. Tek başıma hiçbir şey yapamıyorum. Sağ olsun bazı arkadaşlar gidip Kızılaydan yemek getiriyorlar. Bu da gelmezse açlıktan ölürüm.

 

"Yalnız ve Sakatım"
Bingöl valisine durumunu anlattığını söyleyen Keçeli, "Sizin aracılığınızla cumhurbaşkanımıza başbakanımıza sesleniyorum sahip çıkılsın tek başına ve sakattım! Allah tan başka kimim kimsem yok. Lütfen en kısa zamanda bana sahip çıkılsın." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir