• DOLAR 32.501
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2486.886
  • ...
Bingöl`de mahalle buluşmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 'Mahalle Buluşmaları' toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi.

Merkez İnönü Mahallesi Taziye Evi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mantı, "Birbirimizi dinlemek, anlamak, varsa bazı problemlerimizi yüz yüze çözmek, karşılıklı saygı, sevgi ve muhabbet çerçevesinde yapabileceklerimizi hızlandırarak yapabilmek, başlatılan yatırımlar varsa, aksaklıklar varsa bunları konuşmak, başlatılması gereken yatırımlar varsa biran önce başlatmak veya neden başlamadığını araştırmak, güzel şeyler varsa teşekkür etmek, eksiklikler ve aksaklıklar varsa birbirimizi ikaz etmek, uyarmak maksadıyla bir araya geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sorunların dile getirilmesinin yanı sıra yapılan iyi işlere de teşekkür edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Mantı, "Toplum olarak bazı sıkıntılarımız var. Güzel şeylere teşekkür etmeyi arka planda bırakıp, olmayan aksaklıklara, sıkıntılara feryat ediyoruz. Hem teşekkür edeceğiz hem de varsa bir aksaklığı da saygı, sevgi ve hakkaniyet çerçevesinde eleştirilerimizi de yapacağız." dedi.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise mahallede yeni bir cami yapmayı planladıklarını belirterek, "TOKİ'nin mülkiyetinde olan terminal binasını devralmayı planlıyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Caminin alanı da büyüterek, altında taziye yeri olacak şekilde güzel bir cami yapmayı düşünüyoruz. Biz göreve geldiğimizde TOKİ tarafından liselerin karşısında yapılan cami 300 kişilikti. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın da desteğiyle caminin kapasitesini 600 kişiye çıkardık. Buna rağmen bu bölgenin ihtiyacını karşılamıyor. Bu yüzden bu bölgemize yeni bir cami yapmak için uğraş veriyoruz." şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarı ve sakinlerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Vali Mantı, çözüm noktasında yardımcı olunacağını söyledi.

Toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir