• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...
"Aileler ile çocukları arasında iletişim daha sıcak olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ve Diyarbakır'da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Aile Destek Merkezleri destekleriyle ailelere yönelik, "Aile İçi Çatışma ve Çocuklarla iletişim" başlıklı seminer verildi.

Memorial Dicle Hastanesi Klinik Psikiyatirist Özlem Soysal'ın sunumuyla gerçekleşen seminer yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır ve Siverek'te yapmış oldukları seminerlerin sonunda gelen sorular üzerine çocuklar ile aileleri arasındaki iletişiminin ne kadar zayıf olduğunu gördüklerini söyleyen Soysal, aileler ve çocukları arasındaki diyaloğun önemine dikkat çekti.

Soysal, "Ana-babanın çocuklarına karşı hoşgörü sahibi olmaları, onları desteklemeleri, çocukların bazı kısıtlamalar dışında, arzularını diledikleri biçimde gerçekleştirmelerine izin vermelidir. Evde kabul edilen ve edilmeyen davranışların sınırları belirlenmeli. Bu sınırlar içinde çocuk özgür ve söz hakkı olmalı, duygu ve düşüncelerine saygı duyulmalı, çocuk kendini rahatlıkla ifade etmelidir. Davranışları kabul görmeli ve onaylanmalıdır. Çocuk sevgi, güven, teşvik görmeli, yetişkinler tarafından dikkatle dinlenmeli ve ikna edilerek denetlenmelidir. Bu sayede çocuk özgüven kazanır ve kendi kendine karar verip sorumluluk taşımasını öğrenir. Çocuk, girişim yeteneğine sahip olur. Ayrıca bu konuda yetersiz kalınırsa mutlaka uzmanlardan destek alınmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir