• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Kütahya`dan Suriye Direnişine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÜTAHYA - Suriye halkının direnişinin birinci yılı olması münasebetiyle Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya gençleri Suriye halkına desteğini yaptığı basın açıklamasıyla gösterdi.

Saat 13.00`te başlayan basın açıklamasına katılanlar, "Özgür Suriye Ordusuna Selam, Babanı da Sevmezdik Katil Esad, Suriye Direnişi 1. Yılında" gibi dövizler taşırken, direnişçiler lehinde sloganlar attılar.

Basın açıklamasında, İslam topraklarının birçoğunda zulümler yaşandığı zulüm yaşanan topraklarından biri de Suriye toprakları olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bizler bugün Suriye halkıyla beraberiz. `Kardeş Suriye Halkı` 18 Mart 1915 tarihinde, Çanakkale zaferinde Şam`dan Halep`ten şehit olmak için geldiler nasıl olur da Suriye halkının yanında olmayız." denildi.

Okunan basın açıklamasında, "Suriye`de camiler yıkılıyor halkın manevi değerleri göz önünde bulundurulmadan insanlık dışı uygulamalar zorla yaptırılıyor. 1982`de yapılan Hama katliamı unutulmadı. diyen direnişçiler;" Bizim direnişimiz Amerika destekli değildir. Bizler yalnız ve yalnız Allah`tan zafer bekleriz." diye her fırsatta dile getiriyorlar." denildi.


Basın açıklamasının ardından yapılan duadan sonra kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (Serdar Aktaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir