• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
"Zengin ile ihtiyaç sahibi arasında köprü görevi görüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekim ayı faaliyet raporunu açıklayan Van Umut Kervanı Başkanı Sabri Yıldırım, zengin ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini belirtti.

Van'da ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren Van Umut Kervanı aylık, yıllık ve dönemsel olarak ihtiyaç sahibi ailelerin umudu olma noktasında çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalarının yıl boyunca aralıksız sürdüğünü dile getiren Yıldırım, "Bildiğiniz üzere bizler Van Umut Kervanı olarak her ay düzenli yapmış olduğumuz yardımlar var. Allah'u Teâlâ bu ayda da bize yardımları dağıtmayı nasip etti. Esnaflara giderek çalışmalarımızı yaptık. Bu ay toplamda 221 aileye 13 bin TL'lik bir gıda paketi yardımı dağıtımında bulunduk. Bizim her ay olarak düzenli yardımlarımız sürüyor."

"Hayırsever vatandaş ve esnaflarımızdan destek bekliyoruz"

İhtiyaç sahibi ailelerin çok olduğunu fakat imkânların kısıtlı olduğunu söyleyen Yıldırım, "Aileler bizlere müracaatta bulunuyorlar. Gerçekten mağdur olup olmadıkları noktasında bizlerde tespit çalışmalarımızı yaparak mağduriyet oranlarına göre de sınıflandırıyoruz. Allah'a hamdolsun yıllık binlerce aileye yardım ulaştırıyoruz. Ramazan ayı ve Kurban Bayramı'nda da ayrı çalışmalarımız var. Allah nasip ederse önümüzdeki aylarda da yardımlarımız devam edecektir. Bize müracaat eden ailelerin sayısı her ay düzenli artıyor. Suriye, Afganistan ve kendi şehirlerinden kaçarak bölgemize sığınan Şırnaklı ve Yüksekovalı aileler var. Bizler imkân ölçüsünde onların da tespitini yaparak onlara da yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz fakir ile zengin arasında bir köprü görevi görüyoruz. Hayırsever vatandaş ve esnaflarımızdan destek bekliyoruz. Onların yardımıyla daha çok insana ulaşabilir ve daha çok insanın mağduriyetini giderebiliriz." ifadelerini kullandı. (Erkan Karadağ - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir