• DOLAR 32.569
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2432.253
  • ...
"Bozkurt" işaretli resmini paylaşan öğretmen hakkında valilikten açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, sınıfta 'Bozkurt' işaretli resmini sosyal medyada paylaşan öğretmen hakkında yazılı açıklama yaptı.

Öğretmenin Bismil İlçesi TOKİ İlköğretim Okulunda ücretli öğretmen olarak görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, öğretmenin söz konusu paylaşımından sonra istifa ettiğine yer verildi.

Öğretmenin görevinden alındığı iddialarının gerçek olmadığını ifade edilen açıklamada, öğretmenin tehdit edildiği yönünde 155 polis ihbar hattını aradığını ve savcılığa ifade verdiği belirtildi.

"Yazılı ve görsel basında yayınlanan 'sınıfta bozkurt işareti' başlıklı haber içeriğinde; ilimiz Bismil ilçesi Merkez Toki İlköğretim Okulunda ücretli sınıf öğretmenliği görevi yapan Ö.D.'nin sınıftaki akıllı tahta önünde bozkurt işareti yaparken çektirdiği fotoğraf nedeni ile işine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddialarına dair haberlere yer verilmiştir." denilen açıklamada, "Yapılan incelemede ücretli öğretmen olarak görev yapan Ö.D.'nin 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Bismil İlçesi TOKİ İlköğretim Okulunda ücretli öğretmen olarak görevlendirildiği tespit edilmiştir." ifade edildi.

Öğretmen Ö.D.'nin sosyal medya paylaşımının ardından 155 polis ihbar hattını arayarak tehdit edildiğini beyan ettiğine yer verilen açıklamada, "Sosyal medya hesabından sınıfta akıllı tahta önünde çektirdiği fotoğraf paylaşımı sonrasında Ö.D, 26.10.2017 tarihi itibari ile okul müdürlüğüne istifasını vermiştir. Ö.D, aynı gün 155 polis ihbar hattını arayarak tehdit edildiğini beyan etmiş ve bu beyanı doğrultusunda kendisinin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında müşteki sıfatı ile ifadesi alınmış ve ifadesinde de kendi isteği ve iradesi ile görevinden ayrıldığını teyit etmiştir. Yayınlanan haber içeriklerinde iddia edildiği gibi görevine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır." denildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir