• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te "Bilim Şenliği" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Bilim Şenliği" başladı. Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde 3 gün sürecek olan açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Yeni dünya yapay zeka, uzay ve astronomi üzerinde kuruluyor. Çağ, bilgi toplumu çağıdır. Bu manada ise topyekun bir seferberlik gerekiyor."dedi.

Çocuklara bilim dünyasını takip etmelerini öneren Şahin, geleceğin teminatı olan çocukların çağa göre yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, "Bizim Geleceğimizle ilgili iddiamızı ve hedefimizi gerçekleştirebilmemiz için çocukların bilimsel çalışmalar çerçevesinde yetiştirmek gerekiyor. Çağ, bilgi toplumu çağıdır. Bizler bu çocuklarımıza bilim merkezlerindeki fırsatları sunmamız lazım. Tek başına Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı çalışmalarla bu olmaz. Bu manada topyekun bir seferberlik şart oldu. Çocuklarımızın kitaptan öğrendikleri bilgiyi, teoriyi pratikte nasıl enerjiye, nasıl potansiyele, nasıl teknolojiye dönüştürdüklerini gösteren bir bilim şenliği hazırladık."dedi.

"Gökyüzü fatihlerine ihtiyacımız var"

Gaziantep'e ilk Müslüman Suriyeli astronotu da getirdiklerini belirten Şahin, "Yeni dünya yapay zeka, uzay ve astronomi üzerine kuruluyor. İlk Müslüman Suriyeli astronotu getirdik.  Çocuklarımıza uzayı ve uzaya çıkmadaki başarısını anlatacak. Gökyüzü fatihlerine ihtiyacımız var. İyi bir rol model bu işi başarmış insanları dinlemesi uzmanlardan alacakları bilgiler doğrultusunda hayatlarını planlamaları gerekiyor. Bunun için bilim şenliğini düzenledik. Büyük bir heyecan ve coşku var." ifadelerini kullandı.

Astronot Muhammed Ahmet Faris, çocuklarla birlikte böylesi bir şenlikte buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Gezegenevi ve Bilim Merkezinde kurulan stantları tek tek gezen Şahin, bilimsel çalışmaları yakından gördü.

Şenlikte, 35 ayrı atölye açık tutulacak. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir