• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Kitap fuarına büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarı Van ve bölge illerden gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla açılışı yapılan kitap fuarını 7 gün içinde 65 bin kişi ziyaret etti. 100'e yakın yayınevinin bulunduğu fuar 29 Ekim'e kadar açık olacak.

Fuar sonuna kadar 150 bin kişiyi ağırlayacaklarını belirten Fuarcılık Organizasyonu Genel Koordinatörü Remzi Çayır, "Van'ın ilk kapsamlı kitap fuarını biz düzenliyoruz. Türkiye'nin en gözde 100 yayınevi burada. Van kitap fuarı gerçekten dopdolu bir fuardır. Şu ana kadar 65 bin ziyaretçi geldi. Vatandaşlar ayaklarına kadar gelen bu kültür fuarından çok memnun. Yayınevi yetkilileri de satışlardan oldukça memnun. Aynı zamanda Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle de öğrenciler fuara geliyor, buradaki kitaplardan istifade ediyor. İnşallah bu fuar geleneksel hale gelir. Bizde her geçen yıl daha kapsamlı fuarlar düzenleriz." dedi.

Van'da böyle bir fuarın düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Yarin "Bugün bütün kitapseverler olarak fuardayız. İnanılmaz bir yer. Çok iyi yayınevleri stant açmış. Fiyatlar gayet iyi ve ulaşamadığım birçok kitabı satın alma imkânı buldum. Fuarı düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.(İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir