• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Kur'an ve Ezan Bülbülleri Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl İmam Hatip Lisesi Konferans salonununda gerçekleşen, Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'na İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Berdibek, İl Müftüsü Mecit Can, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 1996 yılından beri Türkiye genelinde İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi idaresi tarafından tertiplenen Kur'an-ı Kerim ve Ezan okuma yarışması 2 dalda gerçekleşti.

 

'Kur'an-ı Kerim' ve 'Ezan Okuma' olmak üzere iki dalda gerçekleşen yarışmaya, Bingöl İmam Hatip Anadolu Lisesi, Solhan ve Genç İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

 

Yarışma öncesi bir konuşma yapan İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Şahin, bu yarışmayla amaçlarının İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki girişimlerini ve tecrübelerini artırmak olduğunu belirterek, yarışmada Bingöl'ü grup yarışmalarında temsil edecek öğrencilerin belirleneceğini ifade etti.

 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Berdibek ise yarışmanın önemine vurgu yaparak, yarışma sonucunda seçilecek öğrencilerin Bingöl'ü dışarıda en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler Kur'an-ı Kerim ve Ezanı en iyi şekilde okumak için yarıştılar. Yaklaşık 1 saat süren yarışmanın ardından Jüri üyeleri tarafından puanlar verilerek birinci, ikinci ve üçüncü olalar belirlendi.

Bingöl İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Çavlı Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma dalında, yine aynı okuldan Abdulsamet Lale de Ezan Okuma dalında birinci seçildi.

 

Yarışmada birinci olan öğrencilerin ödüllerini İl Müftüsü Mecit Can verirken, ikinci olan öğrencilerin ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Berdibek, üçüncü olan öğrencilerin ödüllerini de Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu verdi.

 

Yarışmada dereceye girenler, Kur'an-ı Kerim'de Muş ilinde, Ezan'da ise Kars ilinde Bingöl'ü temsil edecek. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir