• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
"Aliya İzzetbegoviç, İslamiyet`in bayrağını taşıyan bir insandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Vefatının 14'üncü Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı'na katıldıktan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Şanlıurfa'da yapılan Aliya İzzetbegoviç Kültür Konağı'nın açılış programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, bir konuşma yapan merhum Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç, babası Aliya İzzetbegoviç'in İslamiyet'in bayrağını taşıyan bir insan olduğunu söyledi.

İzzetbegoviç şöyle konuştu: "Müslümanlar tüm dünyada dik duruyorlar, çünkü uzun süre zor durumda kaldılar. Kendi özgüvenimizi kaybetmiştik. Kendi değerlerimizden soğumuştuk. Şu an dünyadaki dengeleri bozuyoruz. Bundan dolayı bize saldıracaklar. Ancak kan olmadan özgürlük olmaz ve birinin İslamiyet'in bayrağını taşıması lazım. Bu onurlu bir şekilde mücadele etmek demek. Maalesef bazı zalimler var ki dünyada terör estiriyorlar ama biz Müslümanız diyorlar. O zulmü yapanlar İslamiyet'in adını kirletiyor. Aliya İzzetbegoviç, İslamiyet'in bayrağını taşıyan bir insandı. Bosna Hersek'te bin adet camimizi yıktılar ama biz onların kiliselerini yıkmadık. Biz masum insanlara zulüm çektirmedik ve biz o savaşta mağlup gelmedik. Bugün İslamiyet'in bayrağını taşıyanlar sizlersiniz."

 "Aliya İzzetbegoviç'in o cesaretli duruşuna ihtiyacımız var"

Bugünkü Müslümanların Aliya İzzetbegoviç'in o cesaretli duruşuna ihtiyacı olduğunu söyleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise "Bizim tarihimizde başımızı öne eğecek hiçbir hatamız ve yanlışımız yok. Teslim ettiğimiz İslam medeniyetinin, insanlığa sunduğu barış, kardeşlik sevgi, hoşgörü ve herkesin düşündüğü ve inandığı yaşayabileceği bir ortamı sağlamaktır.  Utanması gerekenler ve başı önde olması gerekenler, kimler olduğunu sizler biliyorsunuz. Onlar kabilden başlayarak, Şam'da, Libya'da bugün Suriye'de dün saray Bosna'da ve Srebrenitsa'da insanlığın katledildiği olayın doğrudan faili ve ona şahit olanlardır. Bizlerin Aliya İzzetbegoviç'in o cesaretli duruşuna, o entelektüel birikimine, o tüm İslam âlemini sağduyuya ve beraberliğe çağıran sesine ve onun bilgeliğine onun en zor şartlarda kat be kat çok daha güçlü düşmana karşı koyabilen o cesaretine ve adam gibi duruşuna ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Aliya izzetbegoviç'in tüm Müslümanların kalbinde yüreğinde yer edindiğini belirterek, Aliya izzetbegoviç'in Cesaretiyle, İslami anlayışıyla, dava duruşuyla aslında tüm İslam coğrafyasına sürekli güçlü mesajlar verdiğini söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra, protokol kurdeleleri keserek, Aliya İzzetbegoviç Kültür Konağı'nın açılışını gerçekleştirdiler.

Programa, Bakir İzzetbegoviç'in yanı sıra, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, mahalle sakinleri ve basın mensupları katıldı. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir