• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İmam Hatipli öğrenciler Arakanlılar için kermes düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve ailelerinin yoğun katılımıyla Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından katliam ve soykırıma maruz kalan Arakanlı Müslümanlar yararına kermes düzenlendi.

Öğrenciler, evlerinde yaptıkları Siirt'in yöresel yemekleri ve açtıkları kitap sergisiyle elde ettikleri gelirinin tamamını Arakanda zulüm gören Müslüman kardeşlerine göndereceklerini söylediler.

Kermesin düzenlenmesi ve organizasyonunu üstlenen Bilgisayar öğretmeni Mehmet Caner Onat,

"Bu etkinliği düzenlememizin amacı dünyada yaşana gelişmelerle birlikte özellikle Arakan'da yaşayan Müslümanların bulunduğu durumdan ötürü yardımcı olmak, onların duygularına tercüman olmak için bu etkinliği gerçekleştirmeye çalıştık. Öğrenci, öğretmenlerimiz ve velilerimizin yardımıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Bütün Müslümanların onların yardımına koşmalarını talep ediyoruz." dedi.

Okul bahçesinde düzenlene kermes ile ilgili konuşan İbrahim Hakkı Kız Ortaokul Müdürü Murat Kalkan, şunları söyledi:

"Yaptığımız etkinlik Arakan'daki Müslüman kardeşlerimizle ilgili, Siirt'ten bir sesin, bir elin uzatılması için bir kermes düzenledik. Kermesimize bütün öğrenci ve aileleri yoğun bir şekilde katılım sağladı. Malumunuz şu an Arakan'da büyük bir katliam yaşanıyor. Arakan'daki kardeşlerimizin seslerini duyurabilmeleri için bir telefon ya da araca sahip değiller. Cami tadilatlarına bile izin verilmiyor, küçük bir tadilat dahi yapanlara 10 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Hastalandıklarında hastaneye gidemiyorlar, büyük bir sıkıntı var. Bu yüzden Siirt İbrahim Hakkı kız İmam Hatip Ortaokulu olarak Siirt'ten bir ses gitsin dedik ve böyle bir kermes düzenledik inşallah rabbim ecrini verecektir."

"Müslümanları en büyük sıkıntısı bir araya gelemeyişimiz, birlik olamayışımız." diyen Onat, "Aslında bununu bir fırsatı vardı. D8 eğer faal olmuş olsaydı oradaki Budistler Müslümanların kılına dahi dokunmaktan itina edeceklerdi, korkacaklardı. Aynı şekilde Afganistan, Suriye, Irak'taki Müslüman kardeşlerimize hiçbir kafir; dokunamayacaktı. Mutlaka birlik olmamız gerekiyor. O yüzden D8'i çok önemsiyorum, şu an dönem başkanlığını Türkiye yapıyor. Bu bütün İslam alemini bir araya getirecektir biz birlik olduğumuz sürece inanıyorum hiçbir coğrafyada bir Müslümanın burnu dahi kanamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bütün Müslümanların Arakan'a duyarsız kalmaması gerektiğini belirten Esma Yoğruş, "Biz burada Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yardım etmek için kermes düzenliyoruz, burada elde ettiğimiz gelir kesinlikle Arakan'daki Müslümanlara gidecek, buradan bütün gençlere sesleniyorum lütfen Arakanlı Müslümanlara karşı biraz duyarlı olun. Kermeste birçok yemek satıyoruz buradan elde ettiğimiz parayı toplayıp Arakan'a göndermek istiyoruz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.  

Kendisinin de küçük bir kardeşinin olduğunu ve Arakan'da çocukların işkence gördüğünü söyleyen Rümeysa isimli öğrenci de "Arakan'daki Müslümanlar için bir nebzede olsa yardım edilmesini istiyorum. Benim küçük bir kardeşim var ve onun yaşındaki çocuklar Arakan'da işkence görüyorlar, çok acıyorum gerçekten yardımcı olmak istiyorum.  O yüzden bu kermesi düzenledik Arakan'daki Müslümanlara bir nebze yardım edebildiysek ne mutlu bize." dedi

Arakan'da yaşanan zulme kayıtsız kalamadıklarını orada yaşayan Müslüman kardeşlerine bir nebze olsun yardım etmek için bu kermesi düzenlediklerini söyleyen Binnur Koçak, Feyzanur Razze, Merve Yalçın ve Yasemin isimli öğrenciler de şunları söylediler:

"Biz okulda kermes düzenledik, burada elde ettiğimiz gelir Arakan'a gönderilecektir. Arakan'da çok zulümler yaşanıyor. Bizde burada sakin eli kolu bağlı kalamadık, vicdanımız el vermedi, elimizden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalıştık. İnşallah yaptığımız yardım bir nebze olsun onlara faydalı olur. Allah onlarla birlikte olsun."  (Murat Orhan-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir