• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 19 Mart 2012 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Ekonomiyi büyüttük, yoksullugu azalttik
Milletin, hak ettiği demokratik standartlara kavuştuğunu belirten Bakanı Yılmaz," İleri demokrasiyi yeni anayasa ile taçlandıracağız" dedi.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, milletin, hak ettiği demokratik standartlara kavuştuğunu belirterek, gelişen ve ileri demokrasiyi yeni anayasa ile taçlandıracaklarını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak için Kars ve Ardahan`a gitti. Yılmaz bura açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, 10 yılda çetelerle mafyalarla mücadele ettiklerini ve devletin otoritesini güçlendirdiklerini kaydetti.
 
Bingöl Olay Gazetesi: Okul yolunda çamur diz boyu
Bingöl`de yağışlar nedeniyle çamur deryasına dönen ve bir çok köyden taşımalı eğitimin yapıldığı Çeltiksuyu köyü yolu ulaşıma kapandı.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Kentsel Dönüşümde çek gibi sertifika
Kentsel dönüşüm sürecinin detayları netleşiyor. Riskli binalar için vatandaşla masaya oturacak devlet, dileyene para, dileyene konut, isteyene kredi verecek.

İl il dönüşüm sırası:

Bina sahiplerine verilecek `Konut Sertifikası` çek gibi kullanılabilecek. Vatandaş, istediğinde sertifikasını Kentsel Dönüşüm Hesabı`ndan paraya çevirecek

Kentsel Dönüşüm sürecinin detaylarına Yeni Şafak ulaştı. Türkiye`nin ilk afet yasası olarak bilinen `Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı, Meclis`te onay beklerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ildeki dönüşüm projelerini şimdiden masaya yatırdı. Bu kapsamda Bakanlık 81 ilden kentsel dönüşüm raporu istedi. 48 ilden gelen proje sayısı 300`ü geçti. Projeleri inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Meclis`teki `Kentsel Dönüşüm Yasası` onaylanırsa, Türkiye`nin çehresini değiştirecek projeler için düğmeye basacak. Riskli bölgelerdeki binalar için vatandaşlara verilecek Konut Sertifikası da `çek` gibi kullanılabilecek. Ekspertiz firmalarınca belirlenmiş gayrimenkul değerinin yazılı olduğu resmi belgeyi, mülk sahipleri istediği zaman nakde çevirebilecek.

Yasayla Bakanlık teşkilat yapısı da silbaştan değişecek. Kurulacak `Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü` sadece kentsel dönüşüme çalışacak. Kentsel dönüşümün başlangıcı ise deprem bölgesinde bulunan iller olacak. İstanbul`un ilk sırada yer aldığı kentsel dönüşümde, Kocaeli, Bursa, Yalova, İzmir, Diyarbakır, Hatay, Aydın, Balıkesir ve Bingöl`de de yıkımlara başlanacak.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Ersoy: "Yaptığınız hizmeti iyi anlatmalısınız"
Ersoy: "Yerelde insana verilecek hizmet çok farklıdır. Hizmeti ne kadar iyi yaparsanız yapın, bunu iyi anlatamadığınız, bunu davranışlarınızla perçinleyemediğiniz sürece etkili olamıyor" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı Cumartesi günü gerçekleştirildi. Kültür Merkezi`nde yapılan toplantıya Genel Merkez Yerel Yönetim Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, AK Parti ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: "En iyi yatırım çağrı merkezleridir""
Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolu denilince akla hep tarım ve hayvancılığın geldiğine, aslında bölgenin çağrı merkezleri için en elverişli yatırım yeri olduğunu söyledi. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir