• DOLAR 32.535
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2491.72
  • ...
Bakan Özlü: Türkiye ileri teknoloji ile büyüyebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü bir dizi ziyaret ve toplantı için Van'a geldi.

Bir dizi ziyaret ve toplantı için Van'a gelen Bakan Özlü'nün programı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü ziyareti ile başladı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Rektörlük binası önünde Özlü'yü karşıladı.

Battal, Bakan Özlü'ye üniversite hakkında bilgi verdi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Özlü, yatırımcılara seslenerek Van'daki girişimcilere destek olma çağrısında bulundu.

Yüksek teknolojili ürünlerin Türkiye için önemli olduğuna değinen Özlü, "Van teknoloji geliştirme bölgesinde yaklaşık 30 firma faaliyet gösteriyor. Üniversite ile bilimi buluşturan bu bölgeler Türkiye sanayisinin geliştirilmesinde çok önemli bir misyonu yerine getiriyorlar. Teknoloji geliştirme bölgelerimiz sayesinde teknolojik ürün ihracatımızın katlanarak artacağına olan inancımız tamdır. Türkiye ileri teknoloji ile büyüyebilir. Yüksek teknolojili ürünler geliştirmeye yönelik atılacak her adım bizim için son derece kıymetlidir. Özellikle Kobilerimizin Ar-Ge ve inovasyon konularındaki açığını kapatmak durumundayız. Teknoloji geliştirme bölgeleri Kobilerin bu açığını kapatmak için önemli görevler üstleniyorlar." İfadelerini kullandı.

Özlü, "Hükümetimizin ve bakanlığımızın ürettiği bütün projeler teşvik ve uygulamalar topyekûn kalkınma hedefimize yöneliktir. Bu nedenle büyümenin lokomotifi olarak gördüğümüz sanayinin her ilimizde gelişmesi gerekmektedir. Sanayi ve teknoloji ile desteklenen sektörlerin, sanayi ve teknoloji ile desteklenmeyen sektörlerin büyümesi mümkün değildir. Biz Türkiye'nin her ilinin bir marka olduğuna inanıyoruz. Bu markaların katma değere dönüştürülmesi için çabalıyoruz. Bu vesile ile tüm yatırımcılara, girişimcilere Van'daki girişimci ruhuna destek olunuz diye seslenmek isterim." dedi.

Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde olan Teknokent'i ziyaret etti ve orada bulunan geliştiriciler tarafından bilgi aldı. Daha sonra Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir mermer firmasını ziyaret ederek yöneticilerden bilgi aldı.

Program Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Fuar Kongre Merkezi'nde yapılan toplantı ile devam etti.

Toplantıda Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi alan Özlü, OSB içerisinde kurulacak olan teknik lise ve kolejlere destek verdiklerini belirtti.

OSB içerisinde kurulacak olan teknik liselere destek verildiğini belirten Özlü, "OSB içerisinde kuracak olacağınız teknik liselere ve kolejlere biz bakanlık olarak destek veriyoruz. Bu bir temmuzda çıkan reform üretim paketi içerisinde bu husus yer aldı. Biz OSB içerisinde teknik liselerin ve teknik kolejlerin inşaat maliyetlerini içerisindeki donatım maliyetini kredilendiriyoruz. Van'da biraz daha nitelikli üretim yapan biraz daha katma değer işler yapmak için bu tür eğitim kurumlarına ihtiyaç var." diye konuştu.

Van için gerekli olan her şeyi yapacaklarını dile getiren Özlü, "Benim gittiğim her organize sanayi bölgesinde sanayicilerimiz nitelikli personel bulamamaktan şikâyet ediyorlar. Zaten yüksek nitelikli, katma değerli ve gelir getiren işler yapmak için nitelikli vasıflı eleman olması lazım. Bizim bakanlığımızın bu tür desteği de var. Önümüzdeki haftalar içerisinde KOSGEB başkanımız bir heyetle beraber Van'a gelecek Van'da bu güne kadar yaptığımız KOSGEB desteklerini değerlendirecek. Bizim bakanlığımızı ilgilendiren ve sorumlu olduğu alanlarda Van için gereken her şeyi yapacağız." ifadelerini dile getirdi.

Toplantının ardından Özlü programına 20 Ekim itibariyle açılmış olan Kitap fuarıyla devam etti. Fuarı gezen Özlü yayın evleri temsilcileriyle sohbet etti.

Program AK Parti il Başkanlığı, Van İŞGEM ziyareti ve Güç Birliği Platformu Toplantısı ile devam etti.  Özlü 19.05'te kalkacak uçağı ile Ankara'ya gidecek. (Erkan Karadağ - İLKHA) 





























Bu haberler de ilginizi çekebilir