• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Vali Ustaoğlu Ahlat'ta incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ahlat ilçesi ve Ovakışla beldesine geldi.

Temasları kapsamında ilk olarak Ovakışla beldesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ustaoğlu, Belediyeye kayyum olarak atanan Kaymakam Mustafa Akgül'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belde girişinde yapılan park ve mesire alanını gezen Vali Ustaoğlu, daha sonra Ovakışla Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Son olarak Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Ustaoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ovakışla belediyesinin çok güzel hizmetlere imza attığını belirtti.

Ustaoğlu, "Burada en önemli söylememiz gereken, işte hizmet böyle olur. Devletimizin sunmuş olduğu imkanların, işte her zaman söylüyoruz bu millete hizmet olarak dönmesini somut karşılığını da biraz önce gezdiğimiz yerlerde de gördük. Birileri buralarda mekan tutarken, buraları işgal ettiği dönemde, bu hizmetlerin hiçbirisi burada yoktu. Sadece belediyenin hizmetleri maalesef ama dağa,  ama başka yerlere başka amaçlarla gidiyordu. İşte bunların hepsini önüne geçildiğini, devletimizin sağlamış olduğu imkanları nasıl hizmet olarak hakkımıza döndüğünü işte görmüş olduğumuz incelemede yerinde müşahede etmiş olduk. İnşallah bu çalışmalar devam edecek." dedi.

İl ve ilçede tarımın en fazla Ovakışla'da yapıldığına dikkat çeken Ustaoğlu, "Biz de bu belde halkımızın, vatandaşımızın, belediyemizin imkânlarından, belediyemizin sosyal tesisleri, kültürel tesisleri ve sportif tesislerinde; gerek gençlerimizin, gerek halkımızın istifadesi adına yapılan bu çalışmalar inşallah bittiğinde beldemiz layık olduğu hizmeti de güzel bir şekilde almış olacak. Kardeş belediyecilik kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Güzel bir parkı önümüzdeki bir ay içerisinde hizmete gireceğini yerinde gördük. Bunun yanında belediyemizin çocuklarımıza yönelik okulumuzun yanında yapmış olduğu basket sahası ve sportif aktivitelerin yapılacağı saha çalışmaları inşallah devam edecek.  En önemlisi de okul öncesi eğitim bizim için çok çok önemli. Özellikle bu bölgede çok daha önemli. Bu anlamda 4 sınıflı anaokulu inşaatımızı yerinde gördük. Bir dahaki geldiğimizde özellikle 2018-19 eğitim ve öğretim sezonunda onun yetişeceğini tüm çevre düzenlemesi ile oranın hayata geçeceğini, inşallah birlikte göreceğiz ve açılışını da elbirliğiyle yapacağız." diye konuştu.

Daha sonra Ahlat ilçesine geçen Vali Ustaoğlu, kaymakamlığa yeni atanan Mustafa Akgül'ü ziyaret etti. Ziyaretin ardında Ustaoğlu, Ahlat Kültür Merkezi'nde, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir