• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Marawi`de askerler yer değiştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filipinler'in güneyindeki Mindanao eyaletinde orduya destek için bulunan ABD askerlerinin, Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin ülkeden ayrılmaları gerektiği yönündeki beyanına rağmen bölgedeki varlığını sürdüreceği bildirildi.

Filipinler ordusunun Batı Mindanao Komutanlığında görevli bir yetkili, yıl başında ordunun örgütlerle mücadele operasyonlarına destek için bölgeye gelen ABD Özel Kuvvetlerine bağlı askerlerden görevi devralmak üzere yeni bir grubun birkaç gün önce eyalet başkenti Zamboanga'ya ulaştığını söyledi.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, yaptığı açıklamada, ABD Özel Kuvvetlerinin Müslüman nüfusun yoğun olduğu Mindanao eyaletindeki varlığını sürdüreceğini doğruladı.

Lorenzana, gece uçuş kabiliyetine sahip küçük bir hava aracı ve üç insansız hava aracı kullanan ABD askerlerinin yerel kuvvetlerin sahip olmadığı istihbarat imkanlarını sağladığını belirtti.
ABD askerleri, Mindanao eyaletinde Zamboanga'nın yanı sıra Basilan, Sulu ve Tawi-Tawi takımadalarında yürütülen örgütlerle mücadele operasyonlarında da Filipinler ordusuna destek veriyor.
ABD askerleri Batı Mindanao Komutanlığı karargahı içindeki küçük bir birlikte konuşlu bulunuyor.

Duterte, eylül ayında yaptığı bir açıklamada, ABD askeri varlığının bölgedeki durumu daha karışık hale getirdiği ve gerilimi artırdığını belirterek ABD askerlerinin ülkeden ayrılması gerektiğini söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir