• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
Şanlıurfa`da Arakan için yardım standı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar (Burma) Devletinin askeri güçleri ve Budist çetelerin barbarca saldırılarına maruz kalarak vahşice katliamlardan geçirilen Arakanlı mazlumlar için Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu bir yardım standı açtı.

Açılan yardım standı hakkında Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu adına İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Yedibaşak Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Vedat Savaş, daha önce de platformun Suriye ve Halep'teki mazlumlar için yardım kampanyaları düzenlediğini söyledi.

Açılan stantta toplanan paraların valilik himayesinde bir araya getirilip, Arakan'daki Müslümanlara gönderileceğini ifade eden Savaş, Arakan'daki mazlumlar için açılan standın 20 Ekim ila 5 Kasım tarihleri arasında halka açık olacağını ifade etti.

"Allah'ın size yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirin"

'Müslüman kardeşlerinizi yardımsız bırakmayın' şeklinde Müslümanlara çağrıda bulunan Savaş, şunları söyledi: "Bizler Müslümanız, Peygamber Efendimiz bir hadiste diyor ki: 'Müslümanın derdiyle dertlenen bizden değildir.' Biz bu Müslümanların derdiyle dertlenmek zorundayız. Bu onlara bir iyiliğimiz değil, bu bizim kendi sorumluluğumuz ve vazifemizdir. Eğer bugün biz mazlum kardeşlerimize el uzatmazsak, bunun vebalinin altından kalkamayız. Keşke normal yardım ötesinde yapabileceğimiz bir şey olsa yapabilsek. Elbette biz gece namazlarımızda, dualarımızla ve bütün gücümüzle Müslümanların yanında olmalıyız. Bu her Müslümanın vazifesidir. Ve ben buradan sizin aracılığınızla bütün Müslümanlara şu çağrıyı yapıyorum: Lütfen Allah'ın size yüklediği sorumluluğun gereğini yapın. Bir vücudun azaları gibi olduğunuzu unutmayın. Müslüman kardeşlerinizi yardımsız bırakmayın. Aslında onlara yaptığınız yardım onlara tek değil, kendinize yaptığınız yardımdır." (Hüseyin Sayhar, Ramazan Casuk - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir