• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Bir Gecede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

bu genç Kur’an okumak için bütün gece uyanık duruyor e Kur’an’ı bir gecede hatmediyor. Bunun üzerine hoca talebesine sordu.
Oğlum haber aldım ki sen bütün gece uyanık duruyor ve Kur’an’ı hatmediyormuşsun. Delikanlı bu söylenenin doğru olduğunu bildirince hoca oğlum şu halde bu gece de Kur’an okurken beni önünde farz et dedi. Genç talebe bu teklifi kabul etti ve sabah olunca hocasıyla aralarında şu konuşma geçti…
Dediğimi yaptın mı
Evet efendim yarısından fazlasını okuyamadım
Oğlum o halde bu gece Hz. Peygamber’den Kur’an’ı dinlemiş olan bir sahabeyi düşünerek oku. Dikkatli ol çünkü sahabeler Kur’an’ı bizzat Peygamberimizden dinlemiştir bu sebeple okurken sakın hata işleme.
Delikanlı peki dedikten sonra o gece yine Kur’an okudu fakat bu sefer Kur’an’ın dörtte birini okuyabildiğini hocasına söyledi ertesi gece için hocası onun bu sefer bizzat Hz. Peygamber’in huzurunda olduğunu düşünerek okumasını tavsiye etti. Genç öğrenci de öyle yaptı, fakat bu sefer Kur’an’ın sadece bir cüzünü okuyabildiğini fark etti. En sonunda hocası ona oğlum bu gecede Allah’a tevbe et ve kendini hazırla ve Cenab-ı Allah’ın huzurunda Kur’an okuduğunu düşün der. Ertesi gün hoca talebesinin gelmesini bekledi fakat gelen olmadı durumu öğrenmek üzere gönderdiği bir adam gencin hasta yattığı haberini getirince hoca bizzat giderek talebesini ziyaret etti ve onu ağlarken buldu genç adam hocasına şöyle dedi; Hocam Fatiha suresini açıp okumak istediğim zaman sıra “iyyake nabüdü (ancak sana ibadet ederiz)”
Demeye gelince kendi nefsime bir baktım ve Cenab-ı Hakk’ı bu ayetle tasdik ettiğimi göremedim. Bu sebeple de iyyeke nabüdü demekten utandım malikiyevmiddin dedim ama bir türlü iyyeke nabudu diyemedim böylece rüküya vardığım zaman artık tan yeri ağırmıştı.
 

Bir rivayete göre bu delikanlı bu olaydan bir saat sonra ruhunu Rahmana teslim etti. Bir müddet sonra hocası bu gencin kabrini ziyarete gittiğinde mezardan şu sesin geldiğini işitti ey üstadım ben diri olan Allah’ın indinde diriyim Allah beni herhangi bir bakımdan hesaba çekmedi.

Sümeyra Acet / Yaş: 16

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir