• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de gençler sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de gençler, "Sabah Namazıyla Diriliş" temalı "Ümmeti Sabah Namazına Gidecek Gençler Uyandıracak Programı" kapsamında sabah namazında bir araya geldiler.

Bingöl Merkez Ulu Camii'nde HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programa, gençlerin yanı sıra HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı İlyas Kaya da katıldı.

Yasin suresinin okunmasının ardından gençler cemaatle sabah namazını kılarak, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesi için dua ettiler.

Namazın ardından programa katılanlara Hacılar Camii'nin taziye yerinde çorba ikramında bulunuldu.

Burada katılımcılara hitap eden Kaya, yaklaşık 24 ilde "Sabah Namazıyla Diriliş" teması, "Ümmeti Sabah Namazına Gidecek Gençler Uyandıracak", "Cennete Giden Yolda Alarmınızı Kurmayı Unutmayın" ve "Sabah Medeniyetinin Nesilleri" sloganları ile programlar düzenlediklerini söyledi.

Gençleri sabah namazının bereketinden faydalandırmak istediklerini belirten Kaya, "Bununla beraber, camilerimizin ana fonksiyonunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Gerçekten şu an camilerimiz gerçek fonksiyonunu görmüyor. Camilerimizin 24 saat boyunca açık olmasından yanayım. İnşallah bu konuda yetkili ve ilgili merciler de sesimizi duyarlar. Biz gençler olarak camilerimizin 24 saat açık olmasını istiyoruz. İnşallah bizler camilerimizin saflarını dolduracağız ve böylelikle ümmetin uyanışına vesile olan bu gençler camilerin gerçek fonksiyonuna kavuşmasına vesile olacaktır. Bingöl gençlik kollarımıza bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyoruz." dedi. (Nihat Kanat, Hakan Koldaş - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir