• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
"Kitap fuarına sahip çıkalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve beraberindeki heyet, büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen kitap fuarını ziyaret etti.

Kitap fuarında stant açan yayın evlerinin temsilcileriyle sohbet eden HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Van'da büyük çapta düzenlenen kitap fuarının ilk olması hasebiyle eksikliklerin olduğunu, yetkililerin gelecek fuarlara daha iyi bir şekilde hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

Fuarın Van için önemli olduğunu dile getiren Sayğın, Vanlıların, özellikle de gençlerin fuarı ziyaret etmesini tavsiye etti.

Van'da kitap ve yayıncılık anlamında ciddi bir eksikliğin olduğunu ifade eden Sayğın, "Van'da kitap ve yayıncılık anlamında çok ciddi bir eksiklik var. Bu eksikliğin bu şekilde doldurulması çok ciddi bir hizmettir. Çok ciddi sayıda bir katılımcı fuara teşvik etmiş ve burada yayınlarını tanıtmaktadırlar. Buradan hem yetkililere hem de Van halkımıza bu fuara sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz. Muhakkak buraya gelerek buradaki yayın ve kitapları incelemelidirler. Herkese, her görüşe hitap eden bir kitap fuarı, yayın silsilesi olmuş. Tabi bir takım eksikliklerin ve kusurların olmasına rağmen ilk olması hesabıyla bunları hoş görerek bütün halkımızı bu fuara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Tekrardan bütün katılımcılara da Van halkı olarak teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

20 Ekim'de başlayan ve Türkiye genelinde 105 yayınevinin katıldığı; yazar, şair ve araştırmacının halkla buluştuğu fuar, 29 'Ekim'e kadar devam edecek. (Erkan Karadağ - İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir