• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...

Batman Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Hasankeyf Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Yeşiltepe ÇATOM, Mardin Meydanbaşı ÇATOM ve öze bir firmanın ortaklaşa yürüttüğü, "Kadınlar Üretiyor, Dicle Kalkınıyor" projesinin kapanış programına katıldılar.

Yeşiltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi konferans salonunda düzenlenen "Kadınlar Üretiyor, Dicle Kalkınıyor" programında kursiyerlerin yapmış olduğu el sanatları sergisi gezildi.  

Vali Ahmet Deniz'in konuşmasıyla başlayan programda, proje kapsamında yürütülen çalışmaların sunumuyla devam etti. Konuşmasında bir ülkenin kalkınıp gelişmesinde kadınların önemli bir paya sahip olduklarını belirten Deniz, kadınların her alanda olduğu gibi üretim alanında da işin içinde yer almalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinde yakın zamanda çoğunluğunu tekstil fabrikalarından oluşacak birçok yeni fabrika açılacağının belirten Deniz, özellikle tekstil alanında ilin bölgenin merkezi haline geleceğini, bu sayede bu tür projelerde başarılı olan kursiyerlerin iş bulma sorununun da büyük ölçüde çözülmüş olacağını ifade etti.

Konuşmalarının ardından Vali Deniz, katkılarından dolayı Hasankeyf Kaymakamı Baygüven'e plaket takdim ederek, kursa katılan katılımcılara da katılımcı belgesi verdi.

Projesi ile Batman ve Mardin'de yaşayan ve dezavantajlı kişilerden oluşan 15-59 yaş aralığındaki genç kız ve kadınların sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin ya da ekonomik hayatta katılımlarının artırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasının hedeflendiği belirtildi. Batman'dan 65, Mardin ilinden 50 kadın olmak üzere 115 kadın kursiyerin bu projeden faydalandığı aktarılırken, bu proje kapsamında seramik, girişimcilik, 3 boyutlu şekillendirme ve takı eğitimleriyle teknik ve yönetim kapasitelerinin artırılması eğitimlerinin verildiği bilgisine yer verildi.

Ardından Pınarbaşı mahalle sakinleriyle halk toplantısı yapan Vali Deniz, kendileriyle bir süre sohbet edip istek ve taleplerini dinledi.

Kamu kurum yöneticilerinin de hazır bulunduğu halk toplantısında, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Deniz, bu tür toplantılar ile vatandaşların taleplerini ilgili kurum yöneticilerine ilk elden ileterek, sorunların en kısa sürede çözülmesinin sağlanacağını ifade etti.(İLKHA)