• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Almanya`ya anında misilleme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Havalimanı'ndan geçen hafta Türkiye'ye gelecek yolcuların köpekle orantısız ve kontrolsüz şekilde arandığının ortaya çıkmasının ardından, köpekli başka bir arama da Almanya'da yapıldı.

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Dün öğlen saatlerinde İstanbul'dan kalkış yapan ve Münih Uluslararası Havalimanı'na inen uçaktaki yolcuların pasaport işlemlerinin ardından bagajlarını beklediği sırada Alman Gümrük Teşkilatı'na ait bir köpekle aranması tepkilere neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan arama görüntülerinde, Alman kadın gümrük görevlisinin köpeği ile bagajlarını bekleyen yolcular arasında dolaşarak, yanlarındaki bagajlarında ve yolcuların üzerinde arama yaptığı görülüyor. Görüntülerde yapılan aramanın Viyana'dakinden farklı olarak daha kontrollü şekilde yapıldığı dikkat çekiyor.

TÜRKİYE'DEN ANINDA MİSİLLEME

Almanya'nın Münih Havalimanı'nda İstanbul'dan gelen yolcuların valizlerinin köpekle aranmasının ardından Türkiye mütekabiliyet ilkesi doğrultusunda hemen karşılık verdi. Dün akşam saatlerinde Almanya'dan İstanbul'a gelen Alman vatandaşların valizleri Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali bagaj alım noktasında narkotik-kaçakçılık köpekleri tarafından tek tek kontrol edildi. Yolcular daha sonra gümrüklü alandan geçerek, İstanbul'a giriş yapabildi. Viyana'da da Türkiyeli yolcuların köpekle aranması sonrası Dışişleri Bakanlığı harekete geçmiş, Türkiye karşılıklılık esası uyarınca Atatürk Havalimanı'ndan Viyana'ya gidecek Avusturyalı yolcuları benzer uygulamaya tabi tutmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir