• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Günde 1 elma yersek vücudumuzda neler olur?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAĞLIK

Tarih boyunca kadınlar elmayı bakım ürünü olarak kullandılar. Elma suyu ile banyo yapanlar, günde sadece bir elma tüketerek herkesin hayran kaldığı güzelliklere ulaşanlar... Yalnızca güzelleşmek mi? Çeşitli sağlık sorunlarına da iyi gelen elma içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur. 
Düşük kalorili olan elma birçok diyet listesinin başında gelir. Aç karnına yenildiğinde kanı temizleyip toksinleri atan elma inanılmaz bir enerji kaynağıdır.

HİPERTANSİYONA BİREBİR

Tansiyonu dengelemek adına yenen bir meyvedir elma. Hipertansiyona birebir olan elmanın sirkesinin de tansiyon hastalarına iyi geldiği belirtilmektedir. 
Kalp krizi riskini azaltan elmanın kabuğunu soymadan yemek sağlığınız için daha yararlı olacaktır.

YÜZYILLARDIR KULLANILAN DOĞAL ANTİBİYOTİK 

Soğuk algınlığı ve boğaz ağrılarına da iyi gelen elma birçok eski medeniyette de akciğere bağlı çıkan ateşleri düşürücü bir antibiyotik olarak kullanılırmış.
Günde 1 tane yenen elma günlük C vitamini ihtiyacımızın hepsini karşılamaya yeter. Bağırsakta oluşan çeşitli parazit ve zararlı bakterilerin atılmasına yardımcı olur.

KAHVEDEN DAHA ETKİLİ BİR UYKU AÇICIDIR

Kahveden daha fazla uyku açtığı bilinen elmayı sabahları kahve yerine tüketebilir ve kafeinin zararlı etkilerine karşı önlem alabilirsiniz. Aç karnınıza içtiğiniz o zararlı kahveler enerji vermek yerine hızla kan şekerinizi düşürür. 
Kahveden daha yavaş bir etkide enerji sağlayan elma kan şekerinizi düşürmeden tokluk hissi vererek günlük enerji miktarınızı dengeler.

SOLUNUM YOLLARINI ELMA İLE AÇIN

Hamile kadınların yemek listelerine mutlaka eklenen elma anne karnındaki bebeğin bağışıklık sistemini de koruyarak onları astım gibi büyük sağlık sorunlarından da korur. 
Astım hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada 1 ay boyunca her gün yenen elmanın solunum yollarını açtığı gözlenmiştir.

KOLESTEROLE KARŞI EN ETKİLİ İLAÇ

 Kolesterolü düşürmede kimyasal ilaçlarla aynı etkiyi yapan elma her gün bir tane tüketildiğinde içinde bulundurduğu antioksidan ve lif yapılarıyla kötü kolesterolü yüksek oranda düşürdüğü ve kolesterole bağlı rahatsızlıkları da önlediği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. 

DİŞ SAĞLIĞI

 Gün içinde tüketilen birçok besin diş ve diş etlerimize büyük zararlar verir. Fakat elma yerken bu durum tam tersine döner. Hem yiyebileceğimiz hem de diş ve diş etlerimizi temizleyip besleyebileceğimiz bir besindir elma. 
Elmayı ısırarak yerseniz dişleri ve diş etlerini temizleyerek diş minelerini güçlendirir.
Önerilerimizi uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Uzmanlar sizin için gerekli tahlilleri yaptıktan sonra daha net bir teşhis ve tedavi yöntemi izleyeceklerdir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir