• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Bakir İzzetbegoviç Balıklıgöl`ü ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Büyükşehir Belediyesini ve Balıklıgöl'ü ziyaret etti.

Dinlendiği otelden sabah saatlerinde çıkan İzzetbegoviç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan İzzetbegoviç, Belediye Şeref defterini imzaladı.

İzzetbegoviç ile bir süre görüşen Çiftçi, şunları söyledi: "Bosna Hersek kardeş ve dost bir ülkedir. Bosna Hersek halkını temsilen Cumhurbaşkanımızı Şanlıurfa'da ağırlamaktan Şanlıurfa halkı adına mutluluk ve huzur duyuyoruz. Şanlıurfa'mızın insanlığını, dostluğunu ve kardeşliğini daha yakından tanıyacağınıza inanıyorum."

Türkiye'nin Suriyeli muhacirlere yönelik yaptığı yardımları çok iyi bildiklerini ifade eden Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu gün bu Şanlı mekan, Şanlı şehir Şanlıurfa'da bulunmaktan son derece memnunum. Peygamberler diyarı hatta Hz. İbrahim'in doğduğu bir şehirde, tüm bu kutsal yegane yerleri görmek, Peygamberimiz Hz. İbrahim'in geceleyin baktığı aynı gökyüzüne bakmak, o gökyüzüne baktığı bir anda ne gezegenlere ne güneşe nede yıldızlara tapmayacağını sadece Allah'a inanacağına karar verdiği andır. Biz Müslümanız biz sadece tek Allah'a inanırız. Bosna Hersek'te bizler İslamiyet'in bayrağını taşıdık. Elhamdülillah bizde ülkemizi, siz nasıl Şanlıurfa'yı savunduysanız bizde o şekilde kendi ülkemizi savunduk." dedi.

Şanlıurfa'nın muhacirlere iyi bakan ve onlarla yakından ilgilenen bir şehrin olduğunu ifade eden İzzetbegoviç, "Boşnak milletinin yarısı muhacir olarak kendi evlerinden sürülmüştü o zamanlar ve biz muhacir olmak ne duygu olduğunu çok iyi biliriz. Ben bu gün muhacirlere iyi muamele yapan, onlara iyi bakan ve onlarla yakından ilgilenen bir şehre geldim. Kardeş Müslümanlar arasına geldik ve kendini savunan savaşçılar arasına geldik. Suriye kardeşleri için kalplerini ve gönüllerini açan insanlar arasına geldim. Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki ilişkiler gün geçtikçe daha da iyi bir seviyeye gidiyor. Saraybosna'mız her zaman Türk turistlerle doludur. Rahmetli babam Aliya İzzetbegoviç'in kabristanı da her zaman varlar." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, günün anısına Bakir İzzetbegoviç'e tablo ve bakır işlemeli ibrik hediye ederken, İzzetbegoviç ise Başkan Çiftçi'ye babası Bosna Hersek'in kurucu lideri merhum Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan kitap ve belgesel CD'si hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından İzzetbegoviç, öğlen saatlerinde Halilürrahman gölü ve Hz. İbrahim'in doğduğu mağarayı ziyaret etti.

Halilürrahman gölünde balıklara yem atan İzzetbegoviç, öğlen namazını Dergah Camii'nde kıldıktan sonra tarihi Balıklıgöl yerleşkesini gezdi. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği İzzetbegoviç'e gezisinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de eşlik etti. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir