• DOLAR 32.58
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2435.74
  • ...
Eski vali yardımcısına FETÖ'den 6 yıl hapis cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan ve tutuklu eski vali yardımcısı Mehmet Ünlü'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

ABD destekli FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Ünlü, 18 Temmuz günü açığa alınarak görevden uzaklaştırılmıştı. Savcılık kararıyla 1 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alınan Ünlü, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bir yıldan fazla bir süredir tutuklu olan ve bugün 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan Ünlü, savunmasında atılı suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, mütalaasında sanığın makamında hard diski kırılmış olan dizüstü bilgisayarında yapılan incelemede Fethullah Gülen'e ait ses ve görüntülerin tespit edildiğini, Gülen'e ait fotoğrafların ele geçirildiğini ve sosyal paylaşım sitelerinde de Gülen'e ait kitapların paylaşıldığını belirtti.

Tanık beyanlarını da göz önünde bulunduran mahkeme heyeti sanığı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan TCK'nın 314/2 maddesi, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 ve 7/1 maddeleri gereğince 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, tutuklu kaldığı süre ve sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak Ünlü'nün tahliyesine karar verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir